Karacasu Belediyesinin PTT acentesi bulunmayan Ataeymir ve Yaykın’a bu hizmeti belediye olarak vermek istemesine muhalefet partisi üyeleri karşı çıktı. İbrahim Kayahan daha meclis kararı alınmadan Ataeymir’e alınacak personelin belirlenmesine tepki gösterirken Erdinç Gümüş de belediyeye zarar ettirildiği iddiasında bulundu. Başkan Zeki İnal ise, “Ağzımı açmak istemiyorum ama önceki dönemde yapamadıklarınız yüzünden şimdi kendinizi deşarj etmeyin. Siz kendinizi deşarj ediyorsunuz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA YETKİ VERİLDİ

Gündem maddesi hakkında Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş tarafından, “PTT acenteleri var biliyorsunuz. Ateymir’deki acenteyi işleten yeni bir iş kurmak için kapattı. Karacasu’ya da gelmeden vatandaşların işlerini görmesi, maaşlarını alması, PTT hizmetlerinden yararlanması için belediyeye talepte bulundular. Belediyeler Kanununun 14 ve 15. Maddelerindeki mahalli müşteri nitelikte olan her türlü teşebbüsü belediye yapar yaptırır şeklinde olduğundan belediye olarak bu hizmeti verelim dedik. Bununla ilgili teminat mektubu alınması, protokol imzalanması konusunda belediye başkanına yetki vereceğiz” şeklinde bilgi verildi.

KAYAHAN VE GÜMÜŞ’TEN PERSONEL İDDİASI

CHP’li üye İbrahim Kayahan, “Ataeymir’deki PTT’yi daha devralmadan daha konu meclise bile gelmeden Ataeymir PTT’de çalışmak üzere personelin belirlendiği, Karacasu merkezde ve Yenice’ye staja gönderildiğini öğrendik. Meclise gelmeden bu personeli nasıl aldınız?” diye sordu. CHP’li Erdinç Gümüş, “5 personel demek. Asgari bin 300 lirasını PTT veriyor geri kalanını belediyemiz karşılayacak. Belediyeye artı bir yük demek bu. Biz bu zararı sırtımıza almış olacağız. PTT kendi elemanını istihdam edebilir. Kar getiriyorsa PTT bunu yapar. Biz niye başka bir birimin zararını üstleniyoruz? Oraya ayıracağımız parayı seramikçi esnafına toprak öğütme tesisi olarak değerlendirelim. Yıllık 100 bin lira demek bu PTT işi. Onu yapacağımıza toprak tesisi kuralım. Ataeymir’e o 'git öğren dediğinizi mi' alacaksınız başkasını mı alacaksınız? O personelin kendisini tanımam etmem. Ama asla birbirimizin arkasından konuşmayacağız, yüzümüze konuşacağız. Burası Karacasu’nun meclisi. Herkes adam gibi yüze konuşacak. Kimse arkadan konuşmayacak. Sen belediyeyi zarar ettir ondan sonra gönül rahatlığıyla oylandı de” dedi.

İNAL’DAN MUHALEFETE İTHAM

Hizmeti de düşünmek zorunda olduklarını ifade eden İnal, “Biz hizmeti düşündük, hizmet için bunu gündeme getirdik. Kuyucak Belediyesinde bu hizmet var ve herkes memnun. Yenice’deki bırakırsa biz orayı da talep ederiz. Her yerde biz yapacağız demiyoruz. O kendi yapsın bu kendi yapsın. Biz ne yapacağız? Koltuğumuzda mı oturacağız? Biz de koşturacağız. Onların yapamadığı şeyi biz yapacağız. Ağzımı açmak istemiyorum ama önceki dönemde yapamadıklarınız yüzünden şimdi kendinizi deşarj etmeyin. Siz deşarj oluyorsunuz” dedi. Yapılan oylama sonucu PTT’nin ilçe merkezi dışındaki acenteliklerinin belediye tarafından yapılması ve işlemler için belediye başkanına yetki verilmesi muhalefete rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.