Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bir firmanın Germencik'in Çamköy, Dağkaraağaç ve Kızılcagedik mahallelerinde, Hıdırbeyli Mahallesi göletinin üstünde kurmayı planladığı 3 JES için "ÇED olumlu" kararı vermişti. Kararı, Germencik Çevre ve Doğa Derneği'nin açtığı dava sonucunda da mahkeme iptal etmişti.
Dernek Başkanı Halil Çetinkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Aydın Valiliği aracılığıyla 3 JES ile ilgili yeni proje geliştirerek tekrar ÇED sürecini başlattığını dile getirerek, "Bu santralleri kurmak için inat içinde" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın kararının yanlış olduğunu belirten Çetinkaya, verimli Aydın topraklarının 'enerji' adı altında 'jeotermale' heba edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.
Aydın'ın birinci sınıf tarım topraklarına sahip olduğunu hatırlatan Çetinkaya, "Dünyada birinci sınıf tarım toprağında bizden başka jeotermal santrali kuran ikinci bir ülke yoktur" dedi.

JES’lerin yapılmak istendiği yerlerin önemine dikkat çeken Çetinkaya, "Bu yerlerde, dünyanın en kaliteli inciri yetişmekte ve zeytin ağaçları da yoğun olarak bulunmakta. Yakınında ise DSİ’nin sulama göleti var. Bu santrallerin kurulması demek, Germencik’in sonu olacaktır" şeklinde konuştu.
Çetinkaya, dernek olarak JES'lere karşı mücadele edeceklerini kaydederek, "Mücadelemize halkımızdan destek istiyoruz" dedi.