xTürk siyasetinin 'İsmet abisi' olarak bilinen Aydın eski Milletvekili İsmet Sezgin'in vefatının yıl dönümü dolayısıyla Aydın'da anma etkinliği düzenlendi. Efeler ilçesindeki İsmet Sezgin Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından lokma hayrı yapıldı. Parkta İsmet Sezgin heykelinin yakınında yapılan etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tahir Olçum, İsmet Sezgin'in kızı Ayşe Sezgin ve sevenleri katıldı.

"ABİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Ayşe Sezgin, babası İsmet Sezgin'in siyasete çok erken yaşlarda girdiğini, politika ve insan sevgiyle de ömrünü tamamladığını söyledi. Babasının, Türkiye'nin "İsmet Abisi" olduğunu belirten Sezgin, "Abi olmak çok önemli. Çünkü ailenin içinden birisi oluyorsunuz. O hep o yakınlığı herkese gösterdi. Sonuç itibariyle de Türkiye’nin abisi oldu" dedi.

"ONUR DUYUYORUM"

Aydın'ın babasına vefasından son derece mutlu olduğunu kaydeden Sezgin, "Babam, yıllarını verdiği bu şehre boşa emek vermemiş onu görüyorum. Bir avuç da olsa, yüzlerce de olsa sevenleri var. Onların, babamın vefatının yıl dönümünü hatırlayıp bir araya gelmeleri benim için çok özel. Babam, nurlar içinde yatsın. O hepimizin canı, Aydın'ın kıymetlisi. Hep Aydın için yaşadı. Onun kızı olmaktan da onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Etkinliğin devamında ise merhum İsmet Sezgin için dua okundu, lokma döküldü.