Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçelerinin su ihtiyacını karşılayacak olan Sarıçay Projesi, yine AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Sarıçay Barajı’nın yapım çalışmaları kapsamında şantiye kurulumunun başladığını söyledi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde vaatleri arasında yer alan Sarıçay Barajı için bir çivi dahi çakmadığını savunan Yavuz, barajın yapım maliyetini DSİ’nin karşılayacağını iddia etti. Yavuz’a cevap CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan’dan geldi.

"HALKIMIZI KANDIRIP ALAY ETMEYİN"


Özcan, DSİ Genel Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Sarıçay Barajı protokolünün ve ASKİ'nin aldığı Sarıçay Barajı kararının görsellerini paylaştı. Milletvekili Yavuz'un açıklamalarını her vatandaş gibi kendisi de hayretle ve ibretle okuduğunu belirten Özcan, "Sayın Yavuz, bir kez daha anladık ki Aydın ili ile ne kadar alakasız olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sizi samimi olmaya ve doğruları söylemeye davet ediyorum. Her ne kadar Aydın ili ile alakasız durumda olsanız da hatırlatmak isterim ki siz Aydın’ın milletvekilisiniz. Lütfen halkımızı kandırıp alay etmeyin" dedi.

“PROTOKOLÜ İPTAL EDELİM”


Sarıçay Barajı’nın maliyetinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağının altını çizen Özcan, "Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisimiz ASKİ Genel Kurulu’nda Sarıçay Barajı’nın yapımı ve maliyeti ile ilgili karar aldı ve DSİ ile protokol imzaladı. Madem Sarıçay Barajı’nı DSİ yapıyor, maliyetini karşılıyorsa DSİ ile Aydın Büyükşehir Belediyesi yapım ve maliyet ile ilgili bu protokolü neden imzaladı? Eğer maliyeti DSİ karşılayacaksa, yapılan bu protokolü iptal edelim ki, hem DSİ hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi yükleniciye para ödemesin. Çift dikiş yapmayalım. Halkın parasını bir baraj için iki defa ödemeyelim" ifadelerini kullandı.
İMZA : EMRAH DİNÇER