Gazi Üniversitesi’nin müzede sergilenmesi amacıyla Aydın Valiliği’ne bağışladığı aracın direksiyona geçen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ilk kontağını çevirerek Aydın sokaklarında makam aracıyla tur attı. Gazi Üniversitesi’nde kapalı bir garajda bulunan ve çalışmayan Adnan Menderes’in makam aracı, 5965 cc (364.0 cu in.) V 8 motorlu, 300 beygir gücünde, dört camı otomatik olan koltukları da elektrikli aracın Aydın’a kazandırılması için Aydın Valiliği girişimlerde bulunmuştu. Yapımı süren Adnan Menderes Müzesi’nde sergilenmesi için Gazi Üniversitesi, aracı Aydın Valiliği’ne bağışladı. Ankara’da yapılan teslim törenin ardından merhum Adnan Menderes’in makam aracı Aydın’a getirildi. Aydın Valiliği’nin önünde nakliye kamyonundan indirilen aracın direksiyonu başına geçen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yıllar sonra ilk kez kontağını çevirerek aracı çalıştırdı. Vali Köşger, Aydın Valiliği önünden Adnan Menderes Bulvarı boyunca aracı kullandı.

AYDIN İÇİN TARİHİ GÜN

Aydın’ın tarihi günlerinden birini yaşadığını söyleyen Vali Köşger, “Adnan Menderes Müzesi’nde sergilenmek üzere Gazi Üniversitesi tarafından Aydın Valiliği’ne bağışlanmıştı. Müze inşaatı bitince orada tüm vatandaşlarımızın görebileceği şekilde teşhir edilecek. O zamana kadar Aydın’da muhafaza edilecek. Aracın tüm parçaları orijinal ve çalışır durumda. Aydın için tarihi bir gün” dedi.

BAKAN SOYLU’YA MİNNATTARIZ

Vali Köşger, aracın Aydın’a kazandırılmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önemli rol oynadığını belirterek, “Bu aracı bize karşılık beklemeden bağışlayan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bunda en büyük emeklerden biri de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ait. Kendisi bizzat bu konuyu takip ederek Gazi Üniversitesi’nden Aydın Valiliği’ne otomobilin teslimiyle ilgili girişimleri oldu. Kendisine Aydın adına şükranlarımı sunuyorum. Bu aracın Ankara’da otoparkta olduğunun farkına varılmasında, Aydın’a getirilmesine biz de naçizane katkı sağladık. Bizim esas amacımız Adnan Menderes Müzesi’nde Menderes’e ait buna benzer materyallerimizin ilgisine sunulması. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.