Türkiye'den sadece Didim Ziraat Odasının yer aldığı ve kısa adı RECOMED olan Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği üye ülkelerin temsilcileri İtalya’nın Siena kentinde bir araya geldi. Toplantıya oda adına Başkan Hilmi Yıldırım katılırken, toplantıya birliğin kurucu Başkanı ve İtalya adına Enrico Lupi, Birliğin yeni başkanı ve İspanya adına katılan Recomed’in yeni Başkanı Ana MRomero, Tunus adına Nozha Grati ve Yunanistan adına Margherita Bovicelli katıldı.
RECOMED üyesi ülkelerin temsilcileri toplantı öncesinde ilk olarak İtalya Zeytin Kentleri Birliğinin 25 yıl kutlaması çerçevesinde toplantıya katıldı ve Birliğin 2030 vizyonu hakkında bilgiler aldılar.
Ardından Sİena’da yapılan Akdeniz Zeytin Kentleri Birliği yönetim kurulu toplantısında bütün zeytin kentlerinin genel sorunu olan maliyetlerin yükselmesi, üretici daha az kazanırken,tüketiciye hala pahalı ulaşan zeytinyağı ile ilgili tedbirler alınması konusu tartışıldı. Toplantının neticesinde
Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyine iletilmek üzere bir deklarasyon imzalandı. Deklarasyona tüm üye ülkelerin temsilcileri imza attı.
Başkan Hilmi Yıldırım son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek ana sorunlar ve çözüm yolları konusunda fikirlerin ele alındığını kaydetti.