CHP Parti Meclisi üyesi ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan, İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte delege seçimlerini tamamlayan Nazilli örgütünü ziyaret etti. İkiliyi CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Nazilli Belediye Başkanyardımcısı Mert Öreroğlu ve partililer karşıladı. Ziyarette konuşan Serkan Sevim delege seçimlerini şaibeden uzak şekilde tamamladıklarını ifade eden ederek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal ekonomik sıkıntının oluşturduğu tükenmişlik sendromu var. Bu süreçle mücadele edecek psikolojik alt yapıyı kaybettik. Aydın bölgesinde her ay onlarca insan intihar ediyor. Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşımak, enerjimizi refah toplumu yaratmak için harcamak istiyoruz. 21 Aralık cumartesi günü ilçe kongremizi yapacağız. Kongremizde hayal ettiğimiz ülkeyi kuracağımız iktidar kongremiz olsun” dedi.

“İKTİDAR KONGREMİZİ YAPACAĞIZ”

İl Başkanı Ali Çankır ise CHP’nin Türkiye’nin mazbatasını almak, iktidar olmak için hazırlık yaptığını belirterek “17 ilçede delege seçimleri bitti. Aynı olgunlukla ilçe ve il kongrelerimizi yapacağız. Meslek örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Önümüzdeki süreçte diğer ilçelere de gideceğiz. İktidar kongrelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İktidar kongremize hazırlanıyoruz” dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMLARINI HATIRLATTI

Ziyarette partililere seslenen Bülent Tezcan, yerel seçimlerde gösterilen performansı genel seçimlerde de gösterilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Toplumsal travma yaşıyoruz. Şiddet olayları çok fazla arttı. Bu travmayı oluşturan ortamı iyi görmek zorundayız. İnsanlar geçinemedikleri için intihar ediyorlar. Mutfakta enflasyon yüzde 50’ye dayandı, iktidar medyası enflasyon yüzde 10 diye yalan haberler yapıyor. Ekonomi çöktü. Elektrik yıllık zammı yüzde 70’i geçti. Doğalgaz zam oranı yüzde 54. Yoksulluk sınırı 6 bin 500 lira. Bu demek oluyor ki kamu çalışanlarının yüzde 90’ı yoksul. Açlık sınırı 2 bin 200 lira, asgari ücret 2 bin 20 lira. Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira asgari ücretin 2 bin 600 olması lazım” dedi.

HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Aydın’ın tarım, turizm, ticaret ve emekli şehri olarak nitelendiren Tezcan, “Bu sektörlerin tamamı şikayetçi. Tarım desteklemeleri çiftçiyi yok etmeye dönük, ithalat lobileriyle kazanç peşinde olan bir politika hakim. Türk sanayicisi de faiz lobisine teslim edilmiş. Pamuk destekleri en az 1 lira 50 kuruş olması gerekirken, 80 kuruş veriliyor üstelik zamanında da ödenmiyor. Organik tarım desteklerini de kaldırıyorlar. Ancak bu tabloya neden olanlar toplumun bir kısmından halen destek görüyor. Buradan çıkış sadece CHP’yi gösteriyor. Geniş tabanlı siyaseti başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Bunun karşısında doğru çözümü koyup çıkış yokunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZCAN’I ZİYARET ETTİ

Parti binasındaki toplantının ardından CHP’li heyet Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Özcan Ankara ziyaretinde yaptığı temaslar hakkında bilgi paylaştı.