Olay, Nazilli Uzun Çarşı’da öğle saatlerinde yaşandı. Alınan bilgilere göre, Uzunçarşı’da mısır satıcılığı yapan Halit Öztunç’un seyyar tezgahı 3 ay önce belediye tarafından kaldırıldı. Tezgahını tekrar açınca, zabıta ekipleri tekrar kaldırmak için geldi. Halit Öztunç, zabıtaları görünce tezgahında altındaki benzin dolu şişeyi çıkararak kendini yakma tehtidinde bulundu.
Bunun üzerine zabıta ekipleri polisten yardım istedi. Polis ekipleri Öztunç’u ikna etmeye çalışsa da ilk anda bunda başarılı olamadı. Nazilli Esnaf Sanatlkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatfi Başkanı Dursun Öztunç’un da olay yerine gelerek akrabası Halit Öztunç’u kendini yakma girişiminden vazgeçirmeye çalışması da sonuç vermedi. Polis ekipleri araya girerek uzun uğraşlar sonuna Halit Öztunç’u ikna ettiler. Öztunç, ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

“BİZDEN NE İSTİYORLAR”


3 aydır evine ekmek götüremediğini ifade eden Halit Öztunç, “Tezgahım kaldırıldığından beri 3 aydır evime ekmek götüremiyorum. Bütün her şeyim tam. Bizden ne istiyorlar. Onlara oy vermedik diye suç mu işledik? ‘Kimsenin aşına işine karışmayacağız’ diye oy istediler. Ben gideyim dilencilik mi yapayım?” dedi.