Karacasu Şehitleri Ortaokulunun TÜBİTAK’a başvurusu sonucu düzenlenen Bilim Söyleşileri etkinliği Kültür Merkezinde yapıldı. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresinin Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Türkiye Coğrafyası, siyasi, tarihi ve kültürel coğrafya konularında araştırmalar yapan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kara’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Eğitim Şube Müdürleri Avni Akar, Yener Gök, okul müdürleri ve öğretmenler takip etti. 2014 yılından bu yana temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak, hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri, alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkan sağlamak amacıyla düzenlenen ve bugüne kadar 65 binden fazla öğrenciye ve öğretmene ulaşan bir çalışma olan TÜBİTAK Bilim söyleşilerine ilk kez ev sahipliği yapan Aydın’da Karacasu Şehitleri Ortaokulu da ev sahipliği yapan 26 okuldan biri oldu.

GÜNEŞ, KONUŞMA YAPTI


Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş bir konuşma gerçekleştirdi. Güneş, konuşmasında, “İlçemizden Karacasu Şehitleri Ortaokulu tarafından TÜBİTAK’a yapılan başvuru sonucunda Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Hasan Kara hocamız tarafından bizlere bilgilendirme yapılacak olup hem öğrencilerimiz adına hem de yeni bilgiler öğrenecek olmamız adına biz öğretmenleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Peygamber Efendimizin ‘İlim Çin’de olsa gidip alınız’, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ ilkesi ile bakanlığımızın 2023 vizyonuna göre öğrencilerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Neden ilçemizden de Aziz Sancar çıkmasın? Profesörümüz Sayın Hasan Kara’ya teşekkür ediyorum” dedi.

TÜBİTAK PROJELERİ ANLATILDI


Ardından Hasan Kara’nın konuşmasına geçildi. Söyleşide TÜBİTAK projeleri hakkında bilgi veren Kara, “TÜBİTAK her yıl kendi alanında uzman hocalar ile birlikte toplumun her kesimine ulaşmak amacıyla bilim söyleşileri düzenliyor. Kurumlar taleplerini TÜBİTAK sayfasından iletebiliyorlar. Aynı şekilde hocalar da kendi alanlarıyla ilgili müracaatta bulunabiliyor. Aralık ayı sonuna kadar 81 ilde bine yakın sunum gerçekleştirilecek. Burada TÜBİTAK bilimin; toplumun her köşesine ulaşmasını amaçlıyor. Okulların davet ettiği gibi hastaneler, belediyeler ve diğer kurumlar da TÜBİTAK’tan bu şekilde söyleşi talebinde bulunabilir. Bugün burada TÜBİTAK projelerini tanıtmaya çalıştık. Öğrencilerden ziyade öğretmenlere yönelik bir etkinlik olsun istedik. Öğrencilerin hazırladıkları projelerde danışmanlar öğretmenler olduğu için bu yönde bir faaliyet gerçekleştirdik. Ortaokul ve lise öğrencilerinin TÜBİTAK’taki yarışmalara katılmalarına yönelik projelerde hangi hususlara dikkat ediliyor bunu da aktarmaya çalıştık. Projelerin kabul edilme şartları, kriterleri nelerdir bunları anlattık. TÜBİTAK’ta ve jüride değerlendirme sürecinde hangi aşamalardan geçiyor, bunları anlattık. Güzel bir söyleşi oldu. Misafirperverliklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlik sonunda Karacasu Şehitleri Ortaokulu Müdürü Berrin Yılmaz tarafından Kara’ya çiçek takdim edilmesi ile program sona erdi.