İlçede bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince denetleme yapıldı. Çalışma kapsamında 197 işletme denetlendi.
Yapılan denetimlerden memnun olan ekipler 1 işletmeye yasal işlem uyguladı. Denetlenen iş yerlerine ayrıca, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği gereğince alerjen maddelerin toplu tüketim yerinde beyanına dair bilgilendirme çalışması yapıldı. Halk sağlığını koruyarak halkın yeterli ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek ve kamu adına, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasıda büyük bir sorumluluk taşıdıklarını söyleyen yetkililer tarım teşkilatı olarak, tarladan sofraya kadar devam eden üretim, ürün işleme ve ürün satış aşamalarını kontrol altına alarak denetimini yapmak, sağlıklı ve güvenilir gıdanın tüketiciye ulaşmasını sağlamak için 7 gün 24 saat esasına göre çalıştıklarını ifade ettiler. Bakanlığın temel amaçlarından biri ve belki de en önemlisinin, sağlıklı ve güvenli gıdayı ürettirmek ve güvenilir bir şekilde tüketicilere ulaştırmak için, tarladan sofraya kadar olan gıda zincirini tamamen kontrol altına almak ve denetimini sağlamak olduğunu belirttiler.