Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup'ta 10'uncu haftada oynanan Bornova Yeşilovaspor ile Sökespor'un mücadelesi, ev sahibi takım 2-1 öndeyken her iki takımdan ikişer oyuncunun kırmızı kart görerek oyundan atıldığı 82'nci dakikada çıkan saha olayları nedeniyle maçın hakemi tarafından tatil edilmişti.

ŞAHİN'E 2, RAMAZAN'A 5 MAÇ CEZA

Olaylı maçla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından Bornova Yeşilovaspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Şahin Fırat’a 2 maç ceza verildi. Maçın tatil edilmesinin ardından rakip takımın oyuncuları ve taraftarlarıyla kavga ettiği gerekçesiyle Ramazan Aksoy’a 5 maçlık ceza verildi. Aynı maçta kırmızı kart gören Mehmet Ali Moğul’un da savunması istenerek tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı. Çıkan saha olayları nedeniyle Sökespor’dan da savunma istenirken maçla ilgili kararın önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

BAŞKANLARI OYUNCULARIMIZA KÜREKLE SALDIRDI

Öte yandan Sökespor yönetimi çıkan kararlara tepki gösterdi. Saha olaylarına rakip takımın başkanının sebep olduğu belirtilen açıklamada, “Tarihi şeref dolu Sökespor’umuzun futbolcularına, teknik heyetine ve idarecilerine ağıza alınmayacak küfürler ederek kürek ile saldıran ve olayların başlamasına sebep olan Bornova Yeşilova Kulüp Başkanı Akın Küçükoğullarından’ı spor ahlakına yakışmayan bu davranışlarından dolayı şiddet ile kınıyoruz. Maçla ilgili 4. Hakem ve gözlemcinin raporu tam bir facia. Raporda bizim futbolcularımız yedek kulübesini terk ederek rakip takımın oyuncularına ve taraftarlarına saldırmış gibi gösterilmiş. Oysaki rakip takımın başkanı oyuncularımıza kürekle saldırdı. Bu raporu kabul etmemiz mümkün değil. Gerekli savunmamızı yapacağız” denildi.