Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Nevzat Biçer Parkı’nda bulunan Konferans ve Nikah Salonu, Efeler Belediyesi tarafından yeniden vatandaşların hizmetine kazandırıldı. Yapılan düzenlemenin ardından mutlu çiftlere kapılarını yeniden açan Nevzat Biçer Konferans ve Nikah Salonu’nun açılış töreni gerçekleşti. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl kutlanan “Kadın Hakları Günü”nde açılış adeta şölene dönüştü.

İLK NİKAH ÇERÇİOĞLU’NDAN

Açılış töreninin ardından salonda ilk nikah da kıyıldı. Nikahları açılış gününe denk gelen Murat Kuzuğ ve Ayperi Madilkanova’nın nikâhını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kıydı. Çiftin nikâh şahitliklerini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol yaptı. Başkan Çerçioğlu, genç çifte yaşam boyu mutluluklar dilerken evlilik cüzdanını mutlu çifte teslim etmesi için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya verdi. Karaca da geline evlilik cüzdanını teslim ederek mutluluklar diledi.

ÇERÇİOĞLU’NUN NAMI TÜRKİYE’Yİ KAPSIYOR

Nikahın ardından iş kadını Sena Kaleli, iş hayatında yakaladığı başarının sırlarını davetlilere anlattı. Nevzat Biçer Konferans ve Nikah Salonu’nu Efeler’e kazandırmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Bu salon bize ait ancak etrafı Büyükşehir’e aitti. Başkan Çerçioğlu, bize ‘Öyle şey olur mu? Bu salonu size aitse bahçesi de size ait olmalı’ diyerek çevre düzenlemesinin ardından bahçeyi de bize tahsis etti. Çok sağ olsun. Onun namı tüm Türkiye’yi kapsıyor. Bugün bu açılışta bizimle birlikte olmasından mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.