Başkan Çerçioğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlamaları dolayısıyla Aydın’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Kadın Kolları İl Başkanlarını makamında ağırladı. Ziyarette, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir de hazır bulundu. Çerçioğlu, 5 Aralık’ta kadın idareci olarak partisinin kadın idarecilerini makamında konuk ettiği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Başkan Çerçioğlu’nun partisinin kadın idareciler açısından rol model olduğunu söyledi. Türkiye’de kadın temsiliyetinin yeterli olmadığını belirten Köse, “Aydın Büyükşehir Belediyemizde olduğu gibi bu rol modellerin çoğalmasını diliyoruz. O nedenle buradan tüm Türkiye’ye mesaj gönderelim. Biz istiyoruz ki, Türkiye’de kadınlar hak ettiği şekilde temsil edilsin. Eşit temsiliyetin olmadığı ülkelerde o toplumlar geriye doğru gitmiştir. Son dönemde kadınların yeterince temsil edildiği ülkelerde kadın cinayetlerinde ciddi azalmalar olduğu tespit edilmiştir. Kadınların eşit temsil edildiği ülkeler çok daha eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin tesis edildiği şekilde yönetilmiştir. Umarım, ülkemizde kadın temsiliyeti, eşitlikçi anlamda yer bulur. Umarım, ülkemiz hak ettiği şekilde yönetilir. Kadınların yeteri kadar, hak ettiği şekilde yüzde 50 temsiliyetle yönetilmesini arzu ediyor ve diliyorum. Tüm yöneticilere ve karar vericilere sesleniyorum. Bu ülkenin yüzde 50’si kadınsa yönetimde de yüzde 50 oranında kadın temsiliyeti olmalı” diye konuştu.

“YADIRGAMAMAK LAZIM”


Aydın’ın Cumhuriyet tarihinde ilk kadın muhtarın seçildiği il olduğuna dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise şunları söyledi: “O yüzden Aydın’da kadın büyükşehir belediye başkanının olmasını hiç de yadırgamamak lazım. Kadın cinayetlerinin her gün birisiyle içimiz acıyor. Bizler istiyoruz ki, 5 Aralık’ın 85’inci yıldönümünde parlamentoda kadın temsiliyetinin, her karar mekanizmasında sadece siyasette değil her alanda kadın temsiliyetinin artması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için hep birlikte Anadolu’nun dört bir yanından gelen arkadaşlarımızla tüm Türkiye’ye, tüm siyasilere yeniden mesaj vermek istiyoruz. Parlamentoda sadece siyasi partilerin kadın kotasının bulunmasını yeterli bulmuyoruz. Siyasi partiler kanununda yapılacak değişiklikle parlamentoda kadın kotası uygulamasına geçilmesinin zaruret olduğunu düşünüyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddet, istismar ve cinayet suçlarında takdiri indirim sebepleri uygulanmasın. Cezalarda ağırlaştırıcı düzenlemeler mutlaka hayata geçirilmeli.”

PARLAMENTODA ARAŞTIRILSIN


Başkan Çerçioğlu da Aydın’da artan intihar olaylarının dikkat çekici olduğuna işaret etti. İntiharların sebebinin araştırılmasını isteyen Başkan Çerçioğlu, “Geçlerimiz ve kadınlarımız intihar ederek yaşamına son veriyor. Bu intihar olaylarının altında yatan nedenlerin bulunması gerekiyor. Parlamentonun bu konuyu incelemesi gerekiyor. İktidar vekilleri araştırma komisyonu kurulması için önergeleri şimdiye kadar hep reddetti. Belki bu vekiller sonradan kararından vazgeçip konunu araştırılması için komisyon kurulmasına karar verebilir. Bu intihar olayları son bulsun. Ekonominin kötüleşmesi ve alım gücünün azalmasıyla intihar olayları da ciddi anlamda yükseliyor. Mutlaka bunun parlamentoda araştırılması gerekiyor” dedi.