17-18 Yaş Okul Sporları Aydın Serbest ve Grekoromen Güreş Müsabakalarında güreş sporunda bir süredir kendilerini yetiştiren Karacasu Kırçiçeği Anadolu Lisesi ve Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) eğitim gören 6’sı kız 35 sporcu önemli bir başarı elde etti. 29 erkek sporcudan Karacasu MTAL öğrencisi Buğra Köse 97 kiloda birincilik elde ederken 8 ikincilik, 20 üçüncülük kazanıldı. 6 kız sporcudan Kırçiçeği Anadolu Lisesinden 68 kiloda Cemile Varol, Karacasu MTAL’den Naime Tüfek 65 kiloda il birincisi oldu. Katılan diğer kız sporculardan ikisi ikinci diğer ikisi üçüncülük elde etti. Birincilik elde eden sporcuların bölge şampiyonasında Aydın’ı temsil edecekleri kaydedildi.

“SPORDAN VAZGEÇMEYİN”


Karacasu’nun göğsünü kabartan sporcular için Karacasu Kaymakamlığında ödül töreni düzenlendi. Kaymakam Ahmet Soley, toplantı salonunda ağırladığı öğrencileri tebrik ederken, “Hepinizi kutluyorum. İlk başarılarınızı elde ettiniz. Bu başarılarınızın kalıcı hale gelmesini diliyorum. Her zaman sizin yanınızdayız, size destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca güreşin ilçemizde yaygınlaşmasından dolayı yaptıkları desteklerden dolayı Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Biz her spor dalının yanındayız, yeter ki siz yapmak isteyin. Daha büyük başarılara diliyorum. Hayatınız boyunca spor yapmaktan vazgeçmeyin” dedi. Bu törende güreş sporunda öğrencilerin yetişmesini sağlayan Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili ve MTAL Beden Eğitim Öğretmeni İbrahim Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Kırçiçeği Anadolu Lisesi Müdürü Abdurahman Kurt, Karacasu MTAL Müdürü Abdullah Özcan da yer aldı.

GÜREŞ’TE KARACASU FARKI


Öğrencilerin pek çoğunun köylerden taşımalı geldiği için çalışma zamanları kısıtlı olsa da başarı sağladıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Çalışkan, “Erkeklerde bir birincilik, 8 ikincilik, 20 üçüncülük aldık. 6 kızın 6’sı derece yaptı. Bunlardan ikisi birinci, ikisi ikinci, ikisi üçüncü oldu. Kısa süre önce çalışmalarına başladığımız güreş sporunda spor liselerini de geride bırakarak önemli bir başarı elde ettik. Kaymakamlığımıza, Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.