Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ, birleştirilmiştir sınıf uygulaması yapan Azizabat İlkokulu’nda incelemelerde bulundu. Karadağ ilk ziyaretini anasınıfına yaptı. Burada yapılanları takdir ve beğeni ile takip ettiğini belirten Karadağ, Ana Sınıfı Öğretmeni Pervin Göksu Aslan’dan okulda uygulanan Montessori Eğitimi ile ilgili bilgi aldı ve içinde bulunduğu sınıfın Aydın’ın en başarılı Ana Sınıfı olduğunu söyledi. Daha sonra 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflardan oluşan birleştirilmiş sınıfa geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ, burada Müdür Vekili İlke Erener’den mevcut uygulamalarla ilgili bilgi aldı. Karadağ okulda yapılanların takdire şayan olduğunu, okulda görev yapan her iki öğretmenin başarılarını ödüllendireceğini söyledi.

AZİZABAT İLKOKULU’NUN BAŞARI HİKAYESİ

Kuyucak’ta birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan Azizabat İlkokulu’nda görev yapan 2 öğretmen okul kültüründe büyük bir değişim gerçekleştirdi. 2 yıl önce eski çalıştığı kurumda norm fazlası olması sebebiyle Eylül ayında görevlendirilen İlke Erener, okulun fiziki düzenlemeleri için yakın çevresi, hayırseverler va belediye desteğiyle, taban ve pencerelerde tadilat yaptırdı. Okul binası dışında bulunan tuvaletlerin bina içinde bir bölüme yapılmasını sağladı. Öğrenciler ve ailelerine tek tek ulaşarak 36-68 ay arası öğrencileri tespit etti ve okula bir anasınıfı açılmasını sağladı. Şubat ayında norm fazlası öğretmen ataması ile İlke Erener öğretmenin kadrosu da Azizabat İlkokulu’na geçti. Aradan geçen 2 yıllık sürede öğrenci devamsızlıkları sorunu aşıldı ve mevcut 1-2-3-4. sınıf öğrenci sayısı 17’ye anasınıfı öğrenci sayısı 10’a yükseldi. Okul bu süreçte beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikalarını kazandı. Kendi sınıfında da öğrenciyi merkeze alan eğitim, yöntem ve tekniklerini uygulamaya koydu.

AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Mardin’de 11 yıldır görev yapan Ana Sınıfı Öğretmeni Pervin Göksu Aslan da 2019 il dışı atama döneminde Azizabat’a okul öncesi öğretmeni olarak tayin oldu. Aslan öğretmen 2017 yılında Mardin ilinde yılın öğretmeni seçilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Erken Çocukluk Eğitim Daire Başkanlığının dezavantajlı çocuklar için ürettiği ve pilot uygulaması başlayan “Benim Oyun Sandığım” projesinde de komisyon üyesi olan Pervin öğretmen, kendi materyallerini temin ederek 4 yıldır uyguladığı MEB müfredatına entegre ettiği Montessori Eğitimi Sınıfını Azizabat İlkokulu’na taşıdı. Ekip ruhu ile birleşen İlke ve Pervin Öğretmen birleştirilmiş sınıf eğitimi uygulayan ilkokul sınıfını da Montessori Eğitimi sınıfına dönüştürme çalışmaları başlattı. Bunun yanında okulun fiziki anlamda düzenlenmesi için kullanılmayan 2 sınıfı daha eğitim öğretime kazandırarak 2023 eğitim vizyonu kapsamında tasarım beceri atölyesi olarak Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı açtılar. Bu sınıfta aynı zamanda drama ve ritim çalışmaları ile de öğretimde farkındalık oluşturdular.

EK YÜK OLUŞTURMADILAR

Okulda çocukların da kullanımına açık bir mutfak tasarlayıp, çocuklarla perma-kültür bahçe çalışmaları yaptılar ve sebzelerin dikimi, bakımı ve hasadı konusunda öğrencilerle atölye çalışmaları yürütmekteler. Soba ile ısınan okulda çocukların ev sıcaklığında eğitim alabilmesi için soğuk gelen tüm alanları pimapen ile kapatarak, ara koridoru korumaya alıp tatami minder ile kapladılar ve çocukların temiz, sıcak huzurlu bir ortamda eğitim almalarını sağladılar. Çocukların yüzündeki gülümsemeyi sürdürmek isteyen öğretmenler okula ayakkabısız giren öğrencilerin, okul içinde giyecekleri pandufları ve okul dışında kışlık botlarını da yine hayırsever kurum ve kuruluşlardan temin ederek öğrencilerine hediye ettiler. Öğretmenler bunları yaparken devlete ve öğrenci velilerine hiçbir ek yük getirmediler. Tamamen kendi materyallerini kullanarak, hayırseverlerin destekleriyle süreci yürüttüler.