5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemenin, kadına verdiği değerle doğru orantılı olduğunu söyledi. Türk kadınının asli görevi olan analık sorumluluğunu her zaman yerine getirdiğini ve görevinden asla taviz vermediğini belirten Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kadınlarımız, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu hedeflerden olan muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarındandır. Onların duyarlılığı, bilgisi ve zekası sayesinde daha güzel yarınlara erişeceğimizden hiç kuşkumuz yoktur."
Kaplan, kadınların eğitimden spora, siyasetten sanata ve ekonomiye kadar her alanda Türkiye’yi dünya çapında başarıyla temsil ettiklerini söyledi. Atatürk'ün de, "Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözü ile Türk kadına verdiği önemi ortaya koyduğunu kaydeden Kaplan, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer almalarını diledi.