2023 seçimlerine hazırlanacağı kadrolarını oluşturmak isteyen AK Parti'de yedinci olağan kongre süreci kapsamında yapılması planlanan delege seçimleri, 28 Kasım'da bilinmeyen bir nedenle ileri bir tarihe ertelenmişti.
Parti tarafından yeni belirlenen takvime göre Aydın'ın ilçelerinde delege seçimleri 15 Aralık'a kadar yapacak. 6 Aralık'ta Buharkent ve Sultanhisar ile başlayacak seçimler, 15 Aralık’ta Efeler ve Didim ile tamamlanacak. 7 Aralık'ta Köşk'te, 8 Aralık’ta Söke ve Kuşadası'nda, 9 Aralık'ta Koçarlı ve Karacasu'da, 10 Aralık'ta Bozdoğan'da, 11 Aralık’ta Yenipazar'da, 12 Aralık'ta Çine ve Germencik'te, 13 Aralık'ta İncirliova'da, 14 Aralık'ta Nazilli, Kuyucak ve Karpuzlu'da delege seçimleri yapılacak. Seçimlerde AK Parti üyeleri, ilçe kongrelerinde oy kullanacak 400 delegeyi belirlemek üzere sandık başına gidecek.

ÜYELERE DAVET


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde işlediğini belirterek, "İlçelerimizde yapacağımız delege seçimlerimize, tüm üyelerimizi katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.