İlçeye yapılması planlanan 150 konutlu TOKİ için yer verilmesi için gerekli iş ve işlemlerin belediye tarafından yapılması hususu Aralık ayı meclisinde görüşüldü. 15 yıl önce Emin Mete zamanında ilçeye kazanıdırılan 140 konutlu ilk TOKİ projesinin ardından yine Mete döneminde ikinci TOKİ için girişim yapılmış seçimlerin araya girmesinin ardından yeni yönetimin TOKİ’yi istememesi üzerine bu proje gerçekleşmemişti. Mustafa Büyükyapıcı’nın 2 dönemlik başkanlığının ardından göreve seçilen Zeki İnal, ikinci TOKİ konutlarını ilçeye kazandırmak için harekete geçti.

"VATANDAŞIMIZ İSTİYOR"


Ankara’da yapılan görüşmelerde belediyenin yer temin etmesi durumunda işlemlerin daha hızlı yapılacağının söylendiğini ifade eden Zeki İnal, “TOKİ üçüncü kişilerden yer aramaya pek sıcak bakmıyor. Cuma Mahallesinde bulunan eski topraklıkta bulunan 10 dönümlük alanı eski yönetim parsellemiş. 20’şer dönümlük parsellerden ikisi TOKİ’ye belli bir bedel karşılığında vereceğiz. 20 dönüme 100 daire yaparız dediler. Bir hafta sonra talep artınca 150 konuta çıkardık. Tekrar irtibata geçip yanındaki parseli de verelim dedik. 150 konut ve yanına bir spor kompleksi yapılması yönünde çalışmalarımız var. İsteyen çok. Esnafın ölmesine sebep falan değil. İlçemizde 200 bin liradan aşağıya ev var mı? İmkanı olmayan vatandaşlarımız eve kavuşacak” dedi.

CHP VE İYİ PARTİLİLER KARŞI ÇIKTI


CHP’li İbrahim Kayahan, “Yer verilecek ama belediyenin kazancı ne olacak. TOKİ’nin burada ev yapması demek buradaki esnafın bitmesi demektir. Bir çöp dahi almaz buradan” ifadelerini kullanıp çekimser oy kullandı. CHP’li üye Erdinç Gümüş ise “Burada yurt sorunumuz var. Ben inşaat sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu ve esnafı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Daha önce de TOKİ yapıldı, esnafa bir sorun. Memnun kalmışlar mı? Vatandaşa sorun istiyorlar mı? Yaptım oldu demekle olmaz. Şimdi bazıları uzak olmasında dolayı yaktığım yakıt kadar yol parası ödüyorum diye aldığı paradan aşağı satmayı düşünenler var. Ben yeterince araştırılmadığı için ret oyu veriyorum” dedi. İYİ Partili Nail Kurt ise, “TOKİ konusunda ben Karacasu esnafına bir şey katmayacağı için ret oyu veriyorum” ifadesini kullandı. CHP’li Nuri Öncü ve Muammer Yıldız da çekimser oy kullandı. TOKİ’ye yer verilmesi ve işlemlerin belediye tarafından yapılması AK Parti ve MHP’liler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖĞRENCİ YURDU VE YENİ MESLEK LİSESİ BİNASI KAZANDIRILACAK


Gümüş’ün yurt ile ilgili sözlerinin ardından Zeki İnal, “Öğrenci yurdunu da yapacağız. Kesinleşmeden konuşmak istemiyorum ama Cuma Mahallesindeki parselin birine de meslek lisesi yaptıracağız. Yurdu da yüksekokulun arkasında bize ait araziye yurdu yapacağız. Henüz kesinleşmedi ama hem yurt hem okul sözünü aldık. Kesinleştiği an TOKİ gibi meclisimize gelecek. Yanlış anlamayın boş durmuyoruz. Halktan bazı tepkiler geliyor, 6-7 ay oldu diyorlar. Bir şey yok mu diyorlar. Var, çok şey var ama her şey bir anda olmuyor. Bazı şeyler yavaş yavaş oluyor ama olacak. Bize verilen her söz yerine getiriliyor. Milletvekillerimizin gayretleri, genel merkezimizin çabaları ile her şey olacak" dedi.

DİĞER MADDELER


Sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili olarak çalıştırılacak Ziraat Mühendisinin 2019 yılı için 2500 TL almasına oy birliği ile karar verildi. Engelliler Derneği ile ortaklaşa proje oluşturulup ihtiyaçları olan malzemelerin belediyece karşılanmasına oy birliğiyle karar verildi. Nail Yılmaz’ın Yazır Mahallesindeki kahvehane için 3 yıllık olarak düzenlenen sözleşmesinin kalan 1,5 yıllık süresinin fesih edilmesine bu süre için kendisinden kira talep edilmemesine oy birliği ile karar verildi.