Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, başkanlığında toplanan mecliste belediyenin 2020 yılında uygulayacağı gelir tarifesi görüşüldü. Geçen yıl ve önceki yıl bir artış olmadığı bilgisi verilirken “Bazı kalemlerde sıkıntıya giriyoruz. Özellikle elektrik ve akaryakıt hizmetlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Çok kapsamlı olmamak üzere bir çalışmamız var. Gelirlerimiz ve personel giderleri ile ilgili bir çalışma yaptık. Geçen yıllarda görev yapan meclis üyelerimizin bildiği gibi kümülatif bir oran belirlenip bir artış yapılıyordu” denildi.

MUHALEFET ZAMMA KARŞI ÇIKTI


CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Bize maliyeti nedir, bir çalışma yapıldı mı? Çömlekçi esnaflarımız da buradayken hangi hizmetleri kapsayacak. Birine ayrı birine ayrı bir tarife belirlenemez. İş yok, piyasa kötü, bu tarife bir yıl daha devam etsin. Gel zam yapmayalım. Toprakçı esnafımıza nasıl yansıtacaksınız çok merak ediyorum. Meclis kararının zıttına hangi müdür imza atar” şeklinde zamma karşı olduğunu ifade etti.
Verdikleri hizmetlerde yüzde 10 gibi artış yapmayı düşündüklerini ifade eden Zeki İnal, Gümüş’e “Esnaflarımızdan gelen talebe göre biz onu yaparız. Esnafımızı yüz üstü bırakmayız. Her şey Karacasu ve esnafımız için” dedi. AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla zam kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Öte yandan meclis toplantısını çok sayıda çömlekçi esnafı takip etti. Ayrıca Belediyeye borcu olup dilekçe verenlerin borçlarını sulhen ödeme talepleri oy birliği ile kabul edildi.