Programın sonunda öğrencilere madalya vermek için geldiği sahnede söz alan Kaymakam Ahmet Soley, “Mayıs ayında bu salonda ben bir söz verdim. Kulağımın dibinde ‘atıyor’ denildi. Hatırlayanınız vardır, 1 yıl içinde 30 engelliye 1 milyon lira iş kurma yardımı sağlayacağım dedim. İsterdim bu bir milyon lira olsun. Biz 30 kişiyle yola çıktık. Ama çıkartılan laflar, çaydırmalar, eğitimlerini verdiğimiz halde 14 kişiye başvuru yaptırabildik. Bunlardan 12’sinin projesini kabul edildi. Bu hafta içinde bu 12 kişi paralarını alıp işlerini kuruyorlar. Toplam 600 bin lira ilçemize giriyor. Bunda bile eleştiri getirildi. ‘Maaşlarınız kesilecek almayın’ diye söylenti çıkarıldı. Böyle bir şey yok, diye açıklamaya çalıştık. Bu bile engellenmeye çalışıldı. İş kurarsa engellinin maaşını kesilecek diye bir laf çıkartıldı. Böyle bir şey yok. Kimsenin maaşı kesilmeyecek. Belki bize inandınız, belki çıkartılan laflara. Bizim ne zorumuz var. Sizi neden yanıltalım?" dedi.

"İŞ KURMAK İSTEYEN HERKESE DESTEK OLACAĞIZ"


Sözlerine devam eden Soley, "Biz ne reklam derdindeyiz, ne ön plana çıkma derdindeyiz. Ben mesleğimin sonuna gelmişim. Benim şurada bir yılım kaldı. Ben bir şeyler yapayım, insanlara bir şeyler kazandırayım derdindeyim. Bu çalışmalarımız yıl boyu sürecek. Kim işini kurmak isterse kim çalışmak isterse uygun projeyi geliştirme sözünü ben sizlere veriyorum. Gerektiği desteği gerekli finansmanı sağlayacağım. Yeter ki siz yapmak isteyin ve bize güvenin” şeklinde konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR PROJEYE BAŞLIYORUZ”


Uzun süredir üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu söyleyen Soley, “Sayın Belediye Başkanımız, Karacasu Meslek Yüksekokulumuz, Engelliler Derneğimiz, İŞKUR, KOSGEB, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı işbirliği ile 2020 yılı içerisinde çok büyük engelli projesine başlıyoruz. Bu projelerimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Engelli kardeşlerimiz için daha iyi daha yaşanabilir bir Karacasu için ileri adımlar atacağız” dedi.

KAYMAKAMLIKTA PROJE OFİSİ KURULDU


Etkinlikte ayrıca Karacasu Kaymakamlığının 2019 yılında engellilere yönelik yaptığı çalışmalar ve 2020 yılında yapılacak çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgi verildi. Program sunucusu Berrin Yılmaz’ın yaptığı sunumda, “Engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaya yönelik olarak KOSGEB onaylı girişimcilik kursları Sayın Ahmet Soley’in girişimleriyle bütün ilçelerden öncelikli olarak ilçemizde açılmıştır. Haziran, Ağustos ve Kasım aylarında 3 defa girişimcilik kursları açılmıştır. Bunların sonunda 22’si engelli vatandaşımız olmak üzere 25 vatandaşımız KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikası almaya hak kazanmıştır. İŞKUR’in çeşitli kurumlarla birlikte düzenlediği Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik olarak destek projelerinden vatandaşlarımızın yararlanması için Kaymakamlık bünyesinde proje ofisi kurulmuştur. 2019 yılı ikinci dönem başvurularına 16 engelli vatandaşımız başvuruda bulunmuş ve proje ofisince projeleri hazırlanmıştır. Başvuruda bulunulan hayvancılık ve internet cafe projelerine 12 proje kabul görmüş olup ilçemize 600 bin lira giriş sağlanmıştır. Hayvancılık için vatandaşlarımız çeşitli ırklarda 10 büyükbaş, 121 küçükbaş hayvan ve gerekli malzemeler sağlanmıştır. Bir vatandaşımıza da tam donanımlı 19 bilgisayar, gerekli malzemeler ve demirbaşlar sağlanmıştır” denildi.

HEDİYELİK EŞYA ATÖLYESİ VE ENGELLİ MASASI KURULACAK


2020 yılında engelli vatandaşların kendi işlerini kurmak için destek projeleri kapsamında girişimcilik kurslarına devam edileceği kaydedilirken, “Şu anda başvurular devam etmekte olup son başvuru tarihi 18 Aralık 2019’dur. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Engelli Derneğimiz ve Meslek Yüksekokulumuz işbirliğinde hediyelik eşya hazırlama atölyesi kurulacaktır. Engelli vatandaşlarımızı tek bir sistem içerisine toplayarak faydalanabilecekleri, program ve uygulamalardan haberdar olmaları, bilgilendirilmeleri ve katılım sağlayabilecekleri veri bankası ve veritabanı oluşturulacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde engelsiz yaşam adına engelli vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek, sorunlarına çözüm üretebilmek, her konuda yardımcı olabilmek amacıyla engelli masası oluşturulacaktır. Tüm bu güzel çalışma ve desteklerinden sonra engelli vatandaşlarımız engellerinden dolayı dört duvar arasına, evlerine mahkum olmaktan çıkarıp sosyal hayatın her alanında etkin olabilecekleri imkanlar sunan, onlara umut olan Kaymakamımız Ahmet Soley’e tüm engellilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.