Karacasu Engelliler Derneği binası önünden başlayan kortej yürüyüşünde çeşitli pankartlarla bu güne dikkat çekildi. Yoğun katılımın olduğu yürüyüş Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Burada Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kültür Merkezindeki programa geçildi. Kortej yürüyüşü ve buradaki programa Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Müftü Vekili Mehmet Karatuğ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“SEN BUNU YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT…”


Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Dilmen, “3 Aralık gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gündür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabilecekleri ele alınacağı bir gündür. Asıl engel hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve ‘sen bunu yapamazsın’ şeklinde ortaya çıkan ön yargılardır. Üstelik bizim bu taleplerimiz, sağlanmasını istediğimiz ayrıcalık veya lütuflar değildir. Bunlar, herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşayabilmemiz için gerekli düzenlemelerdir. Bunlar hem ulusal hem de uluslararası yasalarda var olan haklarımızdır. Bizler; kararlı bir şekilde durarak, ne istediğimizi bilerek, kimsenin ‘yapamazsın’ önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alarak, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz” dedi.

“GELECEĞE UMUDUMUZU ARTTIRAN BİR GÜN OLSUN”


Belediye Başkanı Zeki İnal ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Kaymakam Ahmet Soley ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Gününün Engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını ve tüm engelli, vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayat ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olmasını diliyorum” dedi. ‘Ülkem için engel tanımıyorum’ sunumunun ardından Karacasu’yu Sevenler İlkokulu öğrencisi Rahmi Efe Akar Engelliler Haftası, Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencileri Mehmet Karakaya ve Tuncer Çimen ‘Sen Engelli Olsaydın’, Karacasu MTAL öğrencisi Sudenur Esen ‘Mucizenin ismi ol’ isimli şiirlerini okudular.

ÖĞRENCİLER PERFORMANSLARIYLA ALKIŞLANDI


Alemler İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi doğuştan yürüme engelli Ayşe Doğan yürüteç yardımıyla çıktığı sahnede “Ben Engelliyim Arkadaş” şiirini, Karacasu’yu Sevenler İlkokulu öğrencileri Efe Emir Kuzu ve Arda Akdeniz ‘Umut’ isimli şiirlerini okudu. Karacasu Engelliler Derneğinin faaliyetlerine yönelik sunumun ardından Karacasu Kaymakamlığının engellilere yönelik çalışmalarının anlatıldığı slayt sunumu yapıldı. Karacasu MTAL öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından öğrenciler özlü sözlerini okudu. Protokol üyeleri tarafından bu özel güne varlıklarıyla değer katan tüm özel öğrencilere madalyaları takdim edilirken fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi. Etkinliğin gerçekleşmesinde Karacasu Engelliler Derneği üyeleri, Karacasu Kaymakamlığı personelleri, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve özel eğitim sınıfı öğretmen ve öğrencileri, Karacasu MYO idarecileri, öğretim görevlileri ve öğrencileri de aktif görev aldı.