Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlar ve aileleri ile yemekte bir araya geldi. Efeler’deki Turist Park'ta gerçekleştirilen yemeğe İlçe Belediye Başkanları Mehmet Fatih Atay, Aytekin Kaya, Fuat Öndeş, Osman Yıldırımkaya, Levent Tuncel ve Yüsran Erden ile meclis üyeleri de katıldı.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ŞANSLI"

Yemekte konuşan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 'engellilerin annesi' olduğunu ifade etti. Çerçioğlu'nun engellilerin her zaman yanında olduğunu ve sorunlarını çözdüğünü belirten Özen, "Aydın'da yaşayan engelli vatandaşlarımız çok şanslı" dedi. Çerçioğlu'nun 100 görme engelli vatandaşın daha beyaz baston ihtiyacını karşıladığını belirten Özen, "Bugüne kadar biz engelli vatandaşlara sağladığı destek ve imkanlardan dolayı Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"ENGELLERİ SEVGİ YOK EDER"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da, engelleri ancak sevginin yok edeceğini söyledi. Çerçioğlu'nun yaptığı çalışmalar sayesinde engelli vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürdüklerini belirten Atay, çalışmaların devam etmesini diledi.

"BUYURUN GELİN"

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, engelli vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi'nin kapısının sonuna kadar açık olduğunu ifade ederek, "Ne sorununuz varsa, buyurun gelin. Her zaman sizin yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

OKUL TALEBİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na Aydın'da görme engelli çocukların eğitimine uygun okul yapması için yeniden çağrıda bulunan Çerçioğlu, okul yapılınca kadar da bıkmadan, usanmadan çağrısını yenileyeceğini dile getirdi.

İŞ İNSANLARINA SERT TEPKİ

Çerçioğlu, daha önce görme engelli vatandaşların beyaz baston ihtiyacını karşılaması için de iş insanlarına çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, "Çağrımıza hiç ses gelmedi. Bir kere daha ifade ediyorum; bu kadar mı duyarsızsınız, bu kadar mı ilgisizsiniz yaşadığınız kente, bu kadar mı gözleriniz görmüyor sizin? Her gün akşam gidiyorsunuz en iyi restoranlarda oturuyorsunuz, yüksek fiyatlara yemek yiyorsunuz, dönüp bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaktan çekiniyorsunuz. Artık ben iş insanlarını bıraktım, tüm yardımsever yurttaşlarıma sesleniyorum; gönlünüzden ne koparsa, gelin destek olun. Aydın'da yaşayan birçok yurttaşımıza güveniyorum, kendilerinin sivil toplum örgütlerimize, ihtiyacı olan yurttaşlarımıza destek olacaklarına inanıyorum. En başta da meclis üyesi arkadaşlarımızın ve belediye başkanlarımızın" ifadeleri kullandı.

ENGELLİ ÇİFT EVLENDİ

Konuşmasını tamamlamasının ardından, 100 görme engelliye beyaz baston hediye eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, engelli çift Gulbarshyn Abdyrakhmonova ve Nail Kelleci’nin de nikahını kıydı. Mutluluktan göz yaşlarına hakim olamayan çiftin şahitliğini ise ilçe belediye başkanları yaptı. Çift, Çerçioğlu, ilçe belediye başkanları ve kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Yemeğin sonunda ise Aydın İşitme Engelliler Kulübü, kazandığı kupayı Çerçioğlu’na hediye etti. Kupayı kabul eden Çerçioğlu, elde ettikleri başarı için kulüp yöneticileri ve sporcuları tebrik etti.