Daha sonra İstasyon Meydanı’ndan başlayarak, Belediye Meydanı’nda sona eren Engeliler Farkındalık Yürüyüşü yapıldı. Belediye Meydanı’nda engellileri temsilen Fatih Pala konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin hazırladığı Gamze Uçakdağ’ın sunumuyla yapılan etkinlik İşaret diliyle İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmaları ve Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı pandomim, Aşuk Maşuk, Buğdayın Öyküsü ve Halk Oyunları gösterisinin ardından muhteşem etkinlik, eğlenceyle son buldu.

“GÜN SORUNLARI GÜNDEME GETİRME GÜNÜDÜR”

“Dünya Engelliler Günü kutlanacak bir gün değildir” diyen Fatih Pala, engelliler adına yaptığı konuşmasında, “3 Aralık o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gündür, dolayısıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak bir gün değildir. Karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı tarihtir. Günümüzde artık engellilik görmek, duymak, yürümek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Asıl engel hayatın her alanının erişebilir olarak düzenlenmemesi ve sen bunu yapamazsın şeklinde ortaya çıkan önyargıdır” ifadelerini kullandı.

“ZORLUKLARA RAĞMEN HAYATIN İÇERİSİNDE”

Pala konuşmasının devamında, “Bizim bu taleplerimiz sağlanmasını istediğimiz ayrıcalıklar veya bundan herkesle birlikte eşit ve adil ortamda yaşayabilmeniz için gerekli düzenlemelerdir. Hem ulusal hem de uluslararası yasalarda var olan haklarımız vardır. Herkes bir engelli adayıdır. Ülkemizde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılıyorsa henüz o istediğimiz seviyeye gelmemiştir. Fakat bu gelecek için umutlu olmamızın önünde bir engel değildir. Bizler kararlı bir şekilde durarak ne istediğinizi bilerek kimsenin yapamazsın önyargısını kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alarak bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz” şeklinde konuştu. Programlara Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Kokmaz, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği Başkanı Halil Şener, Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Emin Işık, Özel ve devlet rehabilitasyon okulları, STK temsilcileri, ADÜ’lü öğrenciler ve çok sayıda engelli velisi katıldı.