Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, parti binasında ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıda ilçe başkanları ile fikir alışverişinde bulunan Çankır, ortak akılla kongre takvimini de belirledi.

"SEÇİMLERİMİZİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK"


İl Başkanı Çankır, kongre sürecinin partisine ve ülkesine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. İl genelinde 1 Aralık itibariyle delege seçimlerini tamamlandıklarını belirten Çankır, "Delege seçimlerimizi, demokrasimizin tüm unsurlarını devreye sokarak, büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Yaptığımız seçimlerde oylarını kullanarak, partimizin iktidar yürüyüşüne katkı sunan tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. İlçe delegesi seçilen tüm partililerimizi de kutluyorum. Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilçe başkanlarımızla birlikte kongre takvimimizi belirledik. İlçe kongrelerimiz 14 Aralık'ta başlayacak, 12 Ocak'ta da sona erecek" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN MAZBATASINI ALACAĞIZ"


CHP Genel Merkezi'nin 3 Şubat ile 2 Mart günleri arasında il kongresinin yapılmasını istediğini hatırlatan Başkan Çankır, "Biz ise muhtemelen il kongremizi 9 Şubat’ta yapacağız. İlçe ve il kongrelerimizin sonucunda oluşacak yeni kadrolarla gücümüzü ve heyecanımızı Genel Merkezimizin kurultayına yansıtacağız. İnanıyorum ki yapılacak ilk genel seçimlerde de Türkiye'nin mazbatasını alıp milletimizi, partimizin iktidarı ile buluşturacağız" dedi.

KONGRE TARİHLERİ


Kongre takvimi ise şöyle şekillendi: "14 Aralık Efeler, 15 Aralık Didim, 16 Aralık Koçarlı, 19 Aralık Germencik ve Yenipazar, 20 Aralık İncirliova ve Bozdoğan, 21 Aralık Nazilli ve Söke, 22 Aralık Kuşadası, 24 Aralık Köşk, 25 Aralık Karacasu ve Sultanhisar, 26 Aralık Çine, 8 Ocak Buharkent, 11 Ocak Kuyucak ve 12 Ocak Karpuzlu.”