Efeler Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumu gerçekleşti. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında yapılan meclis toplantısında 14 ana gündem maddesi görüşüldü. Mecliste Zafer Meydanı eski minibüs garajıyla ilgili konu tartışıldı. Efeler Belediye Meclisi kararıyla Ağustos ayında 3 yıllığına bedelsiz olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararlaştırılan alanın, söz konusu Meclis kararı iptal edilerek Büyükşehir’e tahsisinin kaldırılmasına ilişkin düzenleme ertelendi. Başkan Atay, düzenlemenin gelecek ay yapılacak Meclis toplantısında yapılmasını teklif etti. Atay’ın önerisinin üyeler tarafından kabul edilmesi üzerine konu gelecek ayki toplantısına ertelendi.

WEB TV KURULUYOR


Toplantıda, belediyenin hizmet ve çalışmalarının kamuoyuna daha etkili duyurulması amacıyla ‘Web TV’ kurulması konusu da ele alındı. Projeyle ilgili bilgi veren Başkan Atay, “Şu anda meclis toplantısı canlı yayınlanmıyor. Bu web sitemizde hem ihaleleri, hem de toplantılarımızı canlı yayınlayacağız. Bazı etkinliklerimiz olacak. Açılışları da web sitemizden yayınlamak üzere böyle bir işlem yapacağız. Maliyeti çok fazla değil” dedi. ‘Web TV’ kurulmasına ilişkin öneri, oybirliğiyle kabul edildi.

KARDEŞ KENTLERE YARDIM


Efeler Belediyesi’nin kardeş kent olduğu Ardahan Belediyesi’ne hibe edilmek üzere kar küreme aracı satın alınması ve yine kardeş kent olan Rize Fındıklı Belediyesi’nin talep ettiği Atatürk Büstü veya Heykeli’nin Efeler Belediyesi’nce yaptırılmasına ilişkin gündem maddesi de kabul edildi. Merkez Yeniköy’de inşa edilen yeni parka ‘Kadınlar Parkı’ isminin verilmesi de kararlaştırıldı.