Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Aydın Valiliği önünde düzenlenen etkinlikler Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, SGK İl Müdürü Selda Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ile engelli derneklerinin yöneticileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

YETER Kİ BİZ ENGEL OLMAYALIM


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlamına ilişkin konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Aslında engellilik dediğimiz zaman karşımıza dünyanın en saf ve en temiz şeyinin çıktığını unutmamak gerekiyor. Engellilerin hiçbir şekilde yalan söylemediklerini dürüst olduklarını düşündüğümüzde aslında o dünyanın pırıl pırıl olduğunu görebilirsiniz. Biz yeter ki engellilere engel olmayalım. Eğer siz engelleri kaldırırsanız Ampute Milli Takımı gibi dünya şampiyonları, Sümeyye’ler Talha Ahmet’ler gibi şampiyonlar çıkacaktır. Biz insanın bedenine değil zihnine ve beynine bakıyoruz” dedi.

140 MİLYONLUK ÖDEME YAPTIK


Kurum olarak engellilere verilen hizmetlerle ilgili bilgi veren Bozçelik, “Biz şu anda evde engelli bakımı için bin 384 lira aylık ödeme gerçekleştiriyoruz. Aydın’da şu anda 9 bin 662 kişiye bu ücreti her ay düzenli olarak ödüyoruz. Şu ana kadar 11 aylık sürede 139 milyon 789 bin lira engelli bireylere ve bakım elemanlarına ödeme gerçekleştirilmiş durumda. Aydın’da şu anda 2 tane engelli merkezimiz var. Bu merkezlerde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Dört tane umut evimizle birlikte 102 tane engelli birey şu anda bakım hizmeti almaya devam ediyor. Ağır bakım gerektiren engellilere yönelik Aydın’da 7 tane özel bakım merkezi bulunmakta, bu özel bakım merkezlerine ayda teşviklerle beraber kişi başına 3 bin 766 lira ödeme yapmaktayız. Devletimizin sosyal devlet olma yönünde çok özel adımlar attığını bir kez daha altını çizmekte fayda vardır. Aydın’da engelli kartları ile kardeşlerimiz birçok konuda indirimlerden faydalanıyor. Şu ana kadar Aydın’da 20 bin 540 kişiye engelli kimlik kartı vermiş durumdayız” dedi. Bozçelik’in konuşmasının ardından engelli gençler halk oyunu gösterilerini sergiledi ve şiirler okundu.

ENGELLİ VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ


Aydın Valiliği önündeki törenin ardından, İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Aydın’da faaliyet gösteren engelli dernekleri ve spor kulüplerinin temsilcileri ile engelli vatandaşlarla birlikte Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Engelli vatandaşlar, Vali Köşger’e çiçek verdi. Vali Köşger, engelli vatandaşların devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, engellilere çeşitli hediyeler takdim etti.