CHP Nazilli Örgütü’nde mevcut başkan Serkan Sevim ve destekçileri ile eski başkan Ali Deveci’nin grubu arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, son hamle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ali Deveci ve yönetiminin desteklediği Cavit Yenipazarlı’dan geldi. Ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla partiden istifa ettiğini açıklayan Yenipazarlı, siyasi rakiplerine de meydan okudu. CHP İl Başkanı Ali Çankır’ı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun koltuk değneği olmakla suçlayan açıklamasının ardından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Yenipazarlı’nın istifa açıklaması yaptığı sırada Ali Deveci ve yönetiminden bazı isimler de yanında yer aldı.

“İŞ BULMA ÇABASINDA BİR YÖNETİM”

Yenipazarlı savunmasının istenmesinden sonra parti yönetimine yazdığı istifa dilekçesini basın toplantısında paylaştı. Dilekçesinde 30 yılık siyaseti hayatını özetleyen Yenipazarlı içinde bulunduğu Ali Deveci ve yönetimiyle birlikte Nazilli’de CHP’yi 40 bin oy alan bir parti haline getirdiklerini belirterek delege seçimlerinden galip çıkan mevcut başkan Serkan Sevim’e yüklendi. Sevim ve yönetimine “Parti için emek sarf etmemiş, eş, dost akrabalarının iş taleplerine cevap verme gayretindeki kişilerden oluşturulmuş bir yönetim” suçlamasında bulunan Yenipazarlı, “Kendisi gibi düşünmeyenlere partide hayat hakkı tanımıyorlar. Delege seçimlerinde Genel Başkanımızın talimatlarına rağmen belediye başkanı, başkan yardımcısı, milletvekilleri, örgütlü bir şekilde delege seçimlerine müdahil oldular” sözleriyle yalnızca Serkan Sevim’i değil, kendisine açıkça ve dolaylı olarak destek veren herkesi seçimlere müdahale etmekle suçladı.

“ÇOK SEVDİĞİM PARTİMDEN İSTİFA EDİYORUM”

Serkan Sevim ve destekçilerini, “Gençlere iş taahhütlerinde bulundular. İşi olanları da tehdit ettiler” diyerek suçlayan Yenipazarlı, “Gençlerimizin daha fazla tehdit edilmelerini önlemek için Ali Deveci ve Hakan Şensan delege seçimlerinden çekildiler. Atanmış ilçe başkanının yarıştan çekilenler için ‘İşgal kuvvetleri gibi yakıp gittiler’ suçlaması affedilemez. Bu suçlama bu partiye ömrünü vermiş insanlara yapılmış en büyük hakarettir. Üyeleri için bu ifadeleri kullanan ilçe başkanını ihraç etmeyeceksin ama il başkanını koltuk değneği olmakla suçladığım için benim ihracımı isteyeceksin öyle mi? Birilerine en ağır hakaretlerin yapıldığı ancak kendilerine yapılan en ufak eleştirilere bile tahammül edemediği bir partide siyaset yapma olanağı kalmamıştır. O nedenle parti içinde demokrasinin partimize yerleştiği günleri görmek umuduyla çok sevdiğim, ömrümü verdiğim partimden üzülerek istifa ediyorum” şeklindeki ifadelerini okudu.

SEVİM VE ÖREROĞLU’NA MEYDAN OKUDU

İstifa dilekçesinin okumasının ardından açıklamasına devam eden Cavit Yenipazarlı Serkan Sevim’e hitaben, “Bizim için söylediğini yakıp yıkıp gittiler sözü asıl sizin için geçerlidir. Zira kongreyle göreve gelmiş bir yönetimi görevden aldırarak kendisi başkan olmuştur. Sizin cesaretiniz olmadığı için benim gibileri disiplin sopasıyla terbiye etmeye çalışıyorsunuz. Bizim gibi ömrünü partiye vermiş kişilere yapacak hiçbir şeyiniz yoktur” dedi. Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu’nun, “Biz kimseye iş vaadinde bulunmadık” şeklindeki sözlerini hatırlatan Yenipazarlı, “Rüşvetin belgesi olmaz. Tehdit ettiğinizi, rüşvet olarak iş teklif ettiğinizi ispatlarsam istifa edecek misiniz? Dilekçelerinizi masama koyun kimler olduğunu ispat edeceğim” diyerek Serkan Sevim ve Öreroğlu’na rest çekti. Yenipazarlı Ali Deveci ve yönetimini 2014’te partiyi 17 gün kapalı tutmakla suçlayan Serkan Sevim’e de partinin değil yanlızca yönetim kurulu odasının kapatıldığını söyledi. Açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Yenipazarlı bir gazetecinin sorusu üzerine siyaseti bırakmadığını, CHP’de yeniden siyaset yapma olanağı doğduğunda partisine geri döneceğini, destekçilerinin ise istifa etmesini istemediğini söyledi.