Dolandırıcılar her geçen gün yeni yöntem buluyor. Son olarak ikinci el oto satışlarında Nazilli ESKKK’nın adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı yönünde Öztunç’a bilgiler geldi. Başkan Öztunç da ilçe dışına ve ikinci el otomobillere kredi vermediklerini ifade etti. Dursun Öztunç, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

“KOOPERATİFİMİZİN YILDIZI YÜKSELDİ”

Son dönemlerde piyasada ciddi anlamda dolandırıcılık çetesi olduğunu dile getiren Nazilli ESKKK Başkanı Dursun Öztunç, “Genelde otomobil üzerinde oluyor dolandırıcılıklar. Bu dolandırıcılıkları da çeşitli ilçelerden vatandaşların bizleri aramasıyla öğrendik. Nazilli'de son yıllarda kooperatifimizin yıldızı yükseldiği için Esnaf Kefalet Kooperatifi adını kullanarak bu tür dolandırıcılık olayları meydana çıktı. Noterlerden satış yaparken paranı aldın mı diye soruyorlar vatandaş da aldım diyor. Sonra bizi arıyorlar Başkanım biz aracı satıyoruz, paramızı siz mi ödeyeceksiniz? Biz de diyoruz ki bizim 2. el araçla ilgili bir kredimiz yok. Biz de diyoruz ki sadece ticari araçlarda sıfır olmak şartıyla krediyi veriyoruz, sizler dolandırılmışsınız diye uyarıyoruz. Bu konuda esnaf vatandaşlarımızı da uyarıyoruz. Yazık insanlar emeklerini yıllarca biriktiriyor. Sonra da bu şekilde dolandırılıp mağdur ediliyorlar. Biz Nazilli içinde kredisi veriyoruz. Dışına vermiyoruz” dedi.

“PARAYI ALMADAN ARABAYI VERMESİNLER”

Son günlerde bu tür telefonlar aldıkça Nazilli ESKKK olarak bu durumdan çok rahatsız olduklarını ifade eden Başkan Dursun Öztunç, “Basın aracılığıyla Nazilli halkımızı, esnafımızı uyarmak ve duyurmak istedik. Hem kurumumuzun adı kirlenmesin, hem de vatandaşımız mağdur olmasın. Bu güne kadar bu konuyla ilgili telefonla 7 tane telefon geldi. Karacasu’dan, Germencik, Karpuzlu, Aydın Merkez’den bu konuyla ilgili arandık. Hiçbiriyle ilgimiz olmadığımızı anlattık. Biz sıfır araca veriyoruz. Noterle falan değil. Aracın faturasını getiriyor. Biz bankaya iletiyoruz. Banka işlemleri yapıyor. Uygun görürse banka ilgili şirkete parayı aktarır. Parayı elden değil hesaba havale eder. Vatandaşlardan isteğimiz bu tür satışlarda parasını almadan arabayı vermesinler” ifadelerini kullandı.