Proje ile ilgili Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, ilçe emniyet müdürleri ve müdür yardımcılarının yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu ve aileleri katıldı. KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, sunumuyla verilen destekleri anlattı.

FİKİR NAZİLLİ’DE ORTAYA ÇIKTI


Toplantıda konuşan Yavuz, KOSGEB ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğinin Nazilli Asayiş Büro Amirliği ziyareti esnasında gündeme geldiğini belirtti. Yavuz, “Buharkent ilçemizde düzenlenen KOSGEB toplantımız sonrasında Aydın’a dönerken Nazilli girişinde uygulama yapan polis memuru arkadaşlarımıza selam vermek ve görevlerinde kolaylıklar dilemek için mola verdik. Uygulama noktası aynı zamanda Nazilli Asayiş Büro Amirliği önünde bir noktaydı. Gece gündüz bizlerin huzuru için görev yapan arkadaşlarımızı ziyaret etmiştik. İkram ettikleri çayın sıcaklığında sohbet ederken beraberimizdeki KOSGEB Müdürümüz ile Emniyet Teşkilatında görev yapan arkadaşlarımızın ailelerine KOSGEB olarak ne gibi destekler verilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. İşte o ziyaretimiz esnasında, tüm emniyet teşkilatı ile düzenlenecek yeni bir toplantıda KOSGEB desteklerinin anlatılmasının faydalı olacağı görüşü gündeme geldi” dedi.

“DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR”


Aydın’da girişimciliğin istenilen düzeyde olmadığına dikkat çeken Yavuz, “Ülke olarak yukarı çıkmaya başladığımız en doğru hükümet sistemine sahibiz. Bu bir rejim değişikliği değil tamamıyla bir yönetim değişikliğidir. Bir buçuk yıldır bu sistem ile birlikteyiz. Geçmişe göre kıyaslandığında daha hızlı kararlar alınıp uygulanıyor. Aydın insanı bir uyuşturucu almış gibi bu konulara pek girmiyor. Türkiye’nin en verimli toprağının üstünde olduğu coğrafyada yaşıyoruz. Allah’ın torpil geçtiği bir coğrafya burası. Fakat biz bunu katma değere dönüştürememişiz. Bunu katma değere dönüştürebilmemiz için düşünmemiz gerekiyor. Bu zengin toprakların onda birine sahip değilken biz geçen yıl 723 milyon ihracat yapmışız. Evet ihracat fazlamız var bu güzel bir şey. Fakat yakınımızdaki Denizli’ye baktığımızda 2 buçuk 3 milyarlık bir ihracat var. Yani bu oradaki insanın girişimciliğinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.