Ülkü Ocakları Nazilli Şubesi’nin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan ek hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Ülkü Ocakları Nazilli İlçe Başkanı Ferhat Yetik, Nazilli eski Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve davetliler katıldı.

“GENEL BAŞKANIMIZIN İZİNDEYİZ”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Ferhat Yetik Ülkücü hareketin küçük olaylardan büyük neticeler çıkabileceğini tecrübe ettiğini belirterek “Göz bir noktadan ibarettir, dünyayı görür. Beyin daracıktır dünyayı Tuna’ya bir vatanı içine çeker. Ülkücüler genç yaşında Türklüğün binlerce yıllık medeniyet tasarrufunun mirasçısıdır. O göz ülkücünün gözü, o beyin ülkücünün beyni, o hayasız akınlara siper edilmiş göğüs ülkücünün göğsüdür. Ocak, dört duvar gibi görülebilir oysa Turan’dır. Son yüzyılda Mustafa Kemal Atatürk’le devletleşen ülkümüz, Başbuğumuz Türkeş’le Türk milletimize MHP ve Ülkü Ocakları olarak miras bırakıldı. Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin izinde, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sinan Ateş’in emrinde Kızıl Elma’ya doğru yol alıyoruz. Dava şehitlerimizi hürmetle anıyorum” dedi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Daha sonra kürsüye gelen Aşkın Dinçer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Ülkü ocakları aklın, ahlakın, adanmışlığın anıtı gibi yükselen millet ve vatan sevdasının ufuk ötesini görebilen iman kaynadığıdır” şeklindeki sözlerini hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Kutsal ocağımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için çaba harcayan her bir ülküdaşıma şükranlarımı sunuyorum. Genel merkez olarak il ve ilçe ocaklarımızın en iyi şartlarda hizmet verebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımızın manevi iklimlerinde ufuk açmak adına çocuklar için Nutuk, Dede Korkut, Kutadgu Bilig gibi eserlerle hizmet verme gayretindeyiz. Ek hizmet binamızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Ülkücüğüm Diyene, Ne Mutlu Ülkücü Kalabilene.”

DUALARLA AÇILDI


Konuşmaların ardında Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boks antrenörü Yavuz kılıç, Türkiye çapında derece elde etmiş öğrencilerinin madalyarını Aşkın Dinçer’e takdim etti. Dinçer’e Ülkü Ocakları Nazilli İlçe yönetimi tarafından fes ve yelek hediye edildi. Sümer Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından dua okundu. Daha sonra protokol üyelerinin hep birlikte kurdeleyi kesmesiyle açılış tamamlandı. Törenin ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.