Karacasu merkez mahalle muhtarları Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, Küçükdağlı Mahallesi Muhtarı Muhammet Nasır, Büyükdağlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Ekiz, Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran, Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş’ü ziyaret etti. Karşılıklı iyi dileklerin iletildiği ziyarette Karacasu ve yüksekokul için hep birlikte çalışma vurgusu yapıldı. Muhtarlar her konuda yüksekokulun yanında olduklarını ifade ederken MYO’nun Karacasu için son derece önemli olduğunun altını çizdiler. Bu ziyaretlerinden dolayı muhtarlara teşekkür eden Gümüş, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

MUHTARLAR DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI


Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, “MYO’nun ilk yıllarında seramik ve deri bölümü vardı, mesela öğrenciler gider derslerini buralarda işlerdi. Bir hareket olurdu. Bu yeniden sağlanabilir” dedi. Mimari restorasyon ve mimari dekoratif sanatlar bölümleri için bu faaliyetlerin yeniden hayata geçirilmesi yönünde çalışma olduğu ifade edildi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlarda okuyan bir öğrencinin kendisini arayarak yanında staj yapmak üzere Karacasu’ya gelmek istediğini söyleyen Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran, “Bir şekilde ulaşmış. Karacasu’nun bu konuda çok önemli bir yer olduğunu öğrenmiş. Bu ilçemiz adına gurur verici bir durum” ifadelerini kullandı.

MAHALLELERDEKİ KÜLTÜREL DEĞERLER


Yaylalı Mahallesi Muhtarı Coşkun Uzkuç, son yıllarda öğrenci sayısının azaldığını dile getirirken Gümüş, bunun sadece yüksekokullara özgü olmadığını fakültelerde de bir azalma olduğunu söyledi. Gümüş, yapılan puanlamadaki değişiklikle bunun da önüne geçildiğini ifade etti. Ayrıca Karacasu MYO’nun Vakıflar Genel Müdürlüğü ile birlikte ilçede bulunan ve kayıt alınmamış kültürel miras değerleri ile ilgili bu değerleri gün yüzüne çıkarıp koruma adına yapılacak çalışmalar için muhtarların mahallelerinde saptadıkları bu değerleri kendilerine bildirmeleri istendi. Ziyaret okulun gezilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.