9 Aralık'ta başlaması düşünülen turnuvaya 12 takım katılacak. Gerçekleştirilen turnuvada sadece Beşiktaşlılar değil Kuşadası'nın her takımdan, her kesiminden katılım bekleniyor.
Turnuva hakkında bilgi veren derneğin yönetim kurulu üyesi Yaman Eroğlu, " bu turnuva renklerin kardeşliği olacak ama burada bizim belirleyeceğimiz formalar giyilecek, takım formaları olmayacak. 6+4 10'ar kişilik takımda ancak bir lisanslı futbolcu oynayacak, maçlar Merkez Halı sahada yapılacak" dedi.
Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Murat Üner'de yaptığı açıklamada, sporun barış ve kardeşlik ortamını geliştirdiğini, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ifade ederek, çocukları ve gençleri spor yapmaya teşvik etmeyi amaçlarını söyleyerek, " Sporun kötü alışkanlıklardan uzak tutma özelliği var, spor her yaştan değişik sosyal,kültürel ve ekonomik sınıfların yapabileceği bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda normal hayatlarında statü yada ekonomik, kültürel seviye farkı nedeniyle bir araya gelemeyen insanlar spor sayesinde bir araya gelebilmektedir. Bu tip faaliyetler insanların birbirlerini tanıması ve olayları birbirlerinin çerçevesi ve açısından değerlendirilmesi açısından da oldukça faydalıdır. Ortak bir payda da birleşilebilmektedir " diyerek, herkesi turnuvaya katılmaya ve izlemeye davet etti.