Olağan kongre sürecinin işlemeye başladığı İYİ Parti'de İncirliova İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim, mevcut Başkan Ahmet Alak oldu.

Genel Başkanı Meral Akşener'in cesurlar hareketine İncirliova'da kurucu üye olarak katıldığını belirten Alak, partisinde üzerine düşen görevi yapmak için özveriyle çalışmaya devam ettiğini söyledi. Kasım 2018'den beri İncirliova İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Alak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Teşkilat olarak büyük bir aile kucaklaşması içinde atlattığımız 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç aldık. Sayın Aytekin Kaya’ya İncirliova Belediye Başkanlığı’nı kazandırarak Türkiye genelinde büyük bir özveri gösterdik. Yönetim kurulu üyelerimize ve üye arkadaşlarımıza, bizlerden manevi desteklerini esirgemeyen İncirliovalı hemşehrilerimize teşekkür ederek, kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

9 Şubat'ta yapılacak kongrede de başkanlığa aday olduğunu açıklayan Alak, "Rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın" dedi. Alak, aday olacak partililerine de başarılar diledi.