Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı, Yörük Ali Efe Uluslararası Halk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu kapsamında ‘Geçmişten Günümüze Anadolu Kıyafetleri’ adlı defile ve ‘17. Yüzyıldan 17 Eser’ konseri gerçekleşti.
Defile ve konsere Yörük Ali Efe’nin Torunu Merkez Valisi Kayhan Kavas, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Dr. Fatih Özkurt, Efe, Yörük ve Türkmen derneklerinin temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müziği Öğretim Üyesi ve öğrencilerinden oluşan Ruhefza Grubu; 17 yüzyıldan, 17 eserin ezgilerini dinleyicilerle buluşturdu. Selçuk Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mücella Özkan’a Merkez Valisi Kayhan Kavas, Rektör Danışman Hüseyin Turgut ve Dr. Fatih Özkurt grup üyelerine teşekkür belgesi verdi.
Aydın Kültür Turizm Derneği tarafından düzenlenen ‘Geçmişten Günümüze Anadolu Kıyafetleri’ adlı defile ile modeller; Anadolu savaşçı kıyafetlerini, yörük beyi kıyafetini, Muğla Yöresi’nin geleneksel kıyafetlerini, 158 yıllık gelinlik ve 152 yıllık kumaştan dikilen kıyafetleri yöresel müzikler eşliğinde başarıyla sundu.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ


Aydın Kültür Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı’nın, Aydın sevgisini anlattığı şiiri eşliğiyle, dönemsel karakterlerin canlandırıldığı defile beğeni ile izlendi. Anadolu kültürünü yaşatmak için defileyi sergilediklerini belirten Yazıcı, “Efelerin Efesi Yörük Ali Efe’nin şehri Aydın’da kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere kültür aktarımını doğru bir şekilde sağlamak için buradayız” dedi. Programda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Yazıcı, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut ile Aydın Kültür Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz’a plaket verdi.
Konser ve defile ekipleri ile Kültür Turizm Derneğine teşekkürlerini ileten Rektör Danışmanı Turgut, “Bizlere renkli ve milli kültürümüzü yansıtan, inanılmaz bir gece yaşattınız. Gönüllükle, özveriyle burada bizlerle olduğunuz için sağ olun, var olun” diye konuştu. Merkez Valisi Kayhan Kavas’ın, Aydın Kültür Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı’ya teşekkür belgesini vermesiyle renkli görüntülere sahne olan program sona erdi.