Nazilli İŞKUR Şube Müdürlüğü, Bozdoğan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Bozdoğan Ziraat Odası işbirliğinde kendi İşini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bozdoğan SYDV tarafından belirlenen engelli ve eski hükümlülere yönelik 11-14 Kasım tarihlerinde düzenlenen girişimcilik eğitimi sonucunda sertifika töreni yapıldı. Sertifika Törenine Bozdoğan Kaymakamı Yasin Ardıç, SYDV Müdürü Sönmez Akkurt, Bozdoğan Ziraat Odası Genel Sekreteri Ünal Akyokuş ve katılımcılar katıldı.

“DEZAVANTAJLI GRUPLARIN YANINDAYIZ”


25 kursiyerin katıldığı girişimcilik programında Bozdoğan ilçesinde ikamet eden ve kendi işini kurmak isteyen 5 engelli, 7 eski hükümlü projelerini hazırlayarak İŞKUR’a teslim etti. Sertifika töreninde konuşan Bozdoğan kaymakamı Yasin Ardıç; “Devletimiz tarafından verilen bu destekten azami olarak herkesin faydalanmasını bekliyoruz. Amacımız sizlerin kendi işinizi kurarak sizin gibi dezavantajlı konumda olanlara örnek teşkil etmenizdir. Sizlerin başarısı, sizlerden sonra gelenleri de teşvik edecektir. Kaymakamlık olarak sizlerin yanındayız. 12 girişimcinin kendi projelerini hazırlayarak başvurması bizim için önemlidir. Sizleri ayrıca cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

50 BİN LİRA DESTEK VERİLECEK


Katılımcıların 23’ünün engelli, 2’sinin ise eski hükümlü olduğunu ifade eden Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, “Bozdoğan ilçesinden şartları ilk etapta uyan 5 engelli ile 7 eski hükümlü bu süreçten sonra projelerini hazırlayarak bize sundu. 12 dezavantajlı kişi bu sayede kendi işinin sahibi olacaktır. İŞKUR olarak projeler onaylandığı takdirde; engelli vatandaşlarımıza proje karşılığında 3 bin lira kuruluş işlemleri desteği, 11 bin lira işletme gideri desteği ve 36 bin lira kuruluş desteği olmak üzere toplamda 50 bin lira destek sunarken, eski hükümlülere de kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına yani 38 bin 370 liraya kadar hibe desteği vereceğiz” dedi. Ergenlik Bozdoğan Kaymakamı Yasin Ardıç’a, SYDV Müdürü Sönmez Özkurt’a, Ziraat Odası Genel Sekreteri Ünal Akyokuş’a teşekkür etti.