Belediye Başkanı Ömer Günel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, meclis üyeleri, şube müdürleri ve 500'e yakın öğretmenin katıldığı kokteyl iki saat sürerken, öğretmenler aralarında kısa sohbetler yaptı.

'İYİ Kİ BİR ÖĞRETMENLE EVLENMİŞİM’


Öğretmenler Günü’nde böyle bir organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Günel, yurt dışında olmasından dolayı gecikmeli olarak kutladıkları bu anlamlı gün için özür dilerken, takdire şayan bir mesleği yapan öğretmenlerin gününü kutladı. Kendisinin de bir öğretmen aileden geldiğini, eşinin de öğretmen olduğunu söyleyen Günel, “Bugün öğretmenlerimiz gelecek kuşak insanların yetişmesinde, hayatına yön vermesinde ve topluma nasıl faydalı kişiler yetiştirebilmesi konusunda çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Öğretmenlik, fedakarlık, sevgi, şefkat gibi çok önemli kavramları kapsar. Öğretmenliği bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olarak görüyorum. İyi ki bir öğretmenle evlenmişim " dedi. Günel ayrıca, öğretmenlerin yaşam standartlarının düzeltilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman da konuşmasında, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri sırasında şehit olan öğretmenler ile ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmetle andı. Kuşadası ilçesindeki eğitim öğretim hakkında bilgi verdi.