Aydın İl Genel Meclisi eski üyesi ve Aydın Büyükşehir ve Karacasu Belediyesinde uzun süre CHP'li Meclis Üyesi olarak görev yapan Kenan Tabak, Ses Gazetesinin yaptığı öğretmenler Günü anması haberini paylaşıp üzerine düştüğü notla Abidin Kavurmacı'yı ilçe gündemine getirdi. Tabak, Abidin Öğretmen ile ilgili detayları Ses Gazetesine anlattı. Tabak, "Abidin Kavurmacı öğretmenimiz hayatının baharında 1979’un Aralık ayının sonunda öldürüldü. Benim akrabamdı. Kardeş torunuyuz. Dikmen’de sınıf öğretmeni olarak görev yapıyordu. Lojmanda kalıyordu. Eşi de öğretmen. Gece saat geç vakitlerde evinin kapısı çalıyor. Ailesinin söylediğine göre tanıdık biri olmadıktan sonra asla kapıyı açmazdı. Hastalığı, rahatsızlığı olanlara yardımcı olan iyi niyetli bir öğretmendi. Kapıyı açar açmaz silahla vuruyorlar. Sonra arabası yakılıyor. Üzerine gidilmesi gereken bir olaydı. Tek giriş çıkışı olan bir köydü. Soruşturma yapıldı ama bulunamadı” dedi.
Cinayetten önce evinin duvarına “Komünist Abidin’e ölüm” şeklinde yazı yazıldığını ifade eden Tabak, “Aslında komünistlikle ilgisi yok ama öyle bir yazı yazmışlar. Dört dörtlük üzerine gidilmedi. Bir yakını sıkı yönetim komutanlığında görevli bir akrabasına gidiyor. Yardımcı olacaklarını ama sağcı mı solcu muydu diye soruyorlar. Bu da düşündürücü” ifadelerini kullandı.

"ÜZÜLEREK HATIRLATIYORUM"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hayatını kaybeden öğretmenleri anma konusunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle teşekkür eden Tabak, “Ben ziyaret haberini gördüm. ‘Allah mekanlarını cennet eylesin. Milli Eğitimin hassasiyetini kutlarım. Ne var ki Dikmen Mahallesinde 1979 yılı Aralık Ayı sonlarında katledilen ve bugüne kadar failleri bulunamayan Abidin Öğretmeni hatırlamamanızı da bir o kadar üzülerek hatırlatıyorum’ notuyla paylaştım. Anılan diğer tüm öğretmenler bizim kardeşimizdi. Bu düşünceleri için bir Karacasulu olarak teşekkür ediyorum anılmaları güzel bir şey, sevindim. Ama 29 yaşında görev yaparken pusu kurularak öldürülen ve iki yetim çocuk bırakan Abidin Öğretmenimizin de unutulmaması gerekiyordu. Benim nazarımda Milli Eğitim camiasının yaşadığı en büyük acıdır” dedi.

“KENDİMİZİ DE ELEŞTİRİYORUM”

O yıllarda Karacasulu Yılmaz Keskindemirci'nin de Eskişehir’de vurulduğunu, ona da çok üzüldüklerini ifade eden Tabak, soru üzerine özeleştiri de yaptığını dile getirdi. 40 yıldır gündeme gelmemesi konusunda kendisini ve CHP yönetimini de eleştirdiğini kaydeden Tabak, “Bundan ders çıkarmamız lazım. Sağcı, solcu meselesi değil. Nara atmanın, hamaset yapmanın gerekmediğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.