Efeler’de Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim vaatlerini yerine getirmeye devam ediyor. Bugüne kadar bisiklet yolu başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçiren Başkan Atay, dar gelirli ailelerinin çocuklarına ücretsiz süt dağıtımını kapsayan projeyi de gerçeğe dönüştürdü. Proje çerçevesinde dar gelirli 2 bin aileye Kasım ayı itibariyle günlük bir litrelik şişelerde ücretsiz süt dağıtımına başlandı.

“PROJE BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR”


Proje kapsamında Efeler Belediyesi, ÖRKOOP ile protokol imzaladı. Efeler Belediye binasında düzenlenen törende Başkan Atay, ÖRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Protokol töreninde ilk olarak konuşan Başkan Önal, “Efeler Belediye Başkanımız, çocuklarımıza, gençlerimize ve fakir ailelere süt dağıtmak istediklerini söyledi. Böyle bir projenin içinde Aydın’ımızın ÖRKOOP gibi bir kooperatifinin de olmasının istenilmesi ve hatta düşünülmesi bile bizleri çok mutlu etti. 1 Kasım itibariyle bu işe başladık. Şu ana kadar başarılı bir şekilde bu projeyi yürüttüğümüzü düşünüyorum. Zaman zaman aldığımız geriye dönüşler de çok olumlu yönde. Bu işin daha da büyümesi gerektiğini söyleyen arkadaşlarımız da var. Tabi bu konudaki takdiri Belediye Başkanımıza bırakıyorum. Bundan sonraki oluşumlarda da ÖRKOOP, Efeler’de Sayın Başkanımızın yanında olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

“BU PROJE HAYALLERİMDEN BİRİYDİ”


ÖRKOOP Başkanı Önal’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Atay, “Bazı teknik eksiklikler vardı. Kendisine talebimizi ilettiğimizde, ‘Sayın Başkanım, hayatımda duyduğum en önemli bir proje bu’ dedi. Ne gerekiyorsa ÖRKOOP olarak biz yerine getireceğiz dedi. Eksik olan makinaları aldılar. Ekonomik durumları zor olan ailelerin çocuklarının da iyi beslenmeleri için ne gerekiyorsa biz de bu projede elimizi taşın altına koyacağı dediler ve bunu gerçekleştirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ben seçimlerden önce ‘Hayallerim var’ diyerek söz vermiştim. Hayallerimin birisi de bu projeydi. Bunu da gerçekleştirdik. Bunu çok yüksek masraflarla da yapmıyoruz. Sağolsunlar, kar bile etmiyorlar. Çok düşük bir rakama bize süt sağlıyorlar. Dağıtım ağımız şu anda rantabl değil, biraz eksiğimiz var. Bu eksiklikleri tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“KUMANYA DA VERECEĞİZ”


Öğrencilere desteklerinin sadece süt ile sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Atay, “Sadece süt konusunda biz yardımcı olmuyorlar, ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan ve çocuklarının beslenme çantalarına yiyecek koyamayan ailelere kumanya veriyoruz. Her öğrenci için bu kumanyayı da kendi işleri olmadığı halde bize destek için yaptılar, bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, mühendislerimize ve çalışanlara da teşekkür ediyorum. İnanın ki çok duygulandım, çünkü halkımıza yapılacak hizmete sahip çıkma konusunda, duyarlı olan yöneticilere biraz hasret kaldığımızı düşünüyorum. Bu hasreti giderdiği için ÖRKOOP’a, çalışanlarına ve herkese teşekkürlerimi yineliyorum. Çalışmalarımız devam edecek. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. İnşallah çocuklarımız da faydasını görür ve iyi eğitim almalarında katkı sağlar” dedi.

“AYRIM GÖZETMİYORUZ”


Projenin şu an için iki bin aileyi kapsadığını kaydeden Başkan Atay, “Proje kapsamında şu anda Osman Yozgatlı, Mimar Sinan, Ata, Girne ve Zafer Mahallesi’nde 2 bin aileye günlük birer şişe süt dağıtımı yapılıyor. Talep artıyor, artan talepleri de karşılayacağız. Günlük 2 bin şişe olarak araçlarımızla muhtarlıklarımız vasıtasıyla tespit edilen ailelere dağıtım yapılıyor. Sadece ilkokula giden çocuklara da ayrıca 500 adet kumanya temin ediyoruz. Biz bu projede hiçbir siyasal amaç da gütmüyoruz. Ayrım gözetmeksizin kimin ihtiyacı varsa yardım etmeye devam edeceğiz. Proje bu yılki eğitim-öğretim sezonu kapsayacak. Önümüzdeki yıl biraz daha organize olarak yeniden başlayacağız. Her sabah evlere dağıtım yapılıyor. Belli bir merkezden değil araç dağıtımıyla süt şişelerini ulaştırıyoruz. Efeler merkezde, Ata, Zafer, Osman Yozgatlı, Mimar Sinan ve Girne Mahallesi’nde halihazırda dağıtımımız sürüyor. Araç sayısını üçe çıkardık, bir araç daha kiraladıktan sonra dağıtım ağımızdaki mahallelerimiz daha da artacak” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Başkan Önal ve Başkan Atay, protokol metinini imzaladı. Törenin ardından Atay ile Önal, ÖRKOOP personelleriyle birlikte süt dağıtım araçlarını inceledi.