Nazilli ve çevresinde sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla kurulan Deniz Yıldızı Spor Kulübünün Antrenörü Fatih Altındiş Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 Temmuz ayında Nazilli halkının hizmetine kazandırdığı Organize Sanayi Bölgesindeki kapalı ve ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzunun Nazilli’ye kazandırılmış olmasının çok büyük bir avantaj, adeta bir nimet olduğunu dile getirdi.

“SAKATLIK RİSKİ YOK DENECEK KADAR AZ”

Altındiş, yüzme sporunu diğer branşlardan ayıran özellikleri, “Vücudun bütün kas ve eklemlerinin harekete katılması, yüzdükten sonra bölgesel ağrıların olmaması ve bütün vücuda yayılmış tatlı bir yorgunluk oluşması, yüzerken suyun vücuttaki elektriği alması, yüzerken terleme olmaması, bilhassa geleceğe hazırladığımız çocuklarımızda, azim, kararlılık, soğukkanlılık ve dayanıklılık gibi olumlu duyguların gelişmesi, diğer branşlara oranla sakatlık riskinin yok denecek kadar az olması” şeklinde aktardı.

“PROJELERİNDE YER ALMAKTAN AYRICA GURUR DUYARIZ”

Sporun, çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağladığını ifade eden Fatih Altındiş, “Tüm bunların yanı sıra yüzme sporunun fizik tedavi amaçlı olarak değerlendirilmesi ve önemli derecede sağlığa geri dönüşler elde edilmesi, zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin sosyalleşmesi, fiziksel ve zihinsel tedavilerine katkı sağlaması, yetişkin bireylerin, günümüz hareketsiz yaşam koşullarında karşılaştığı kilo alma, bel ve boyun bölgesinde ortaya çıkan ağrılar, stres gibi durumlardan uzaklaşabilmesi için yüzme çok yararlı bir araçtır. Yetişkin kadınların kilo sorunlarına çözüm olması, fit ve sağlıklı bir görünüme sahip olmaları, annelerden bahsetmişken, çocukların yüzmeye kış aylarında gitmelerini desteklemelerini bekliyoruz. Bilhassa evhamlı annelerimize sesleniyorum; endişelenmeyin, çocuklarınız kış aylarında yüzdüklerinde hastalanmazlar, bilakis daha dirençli bir bedene sahip olurlar. Biz onların havuzdan çıkmadan önce saçlarını dahi kurutuyoruz ve bire bir ilgileniyoruz. Yüzme konusunda gerek mülki amirlerce, gerek yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilecek her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan ayrıca gurur duyarız” diye konuştu.

“MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞTİRECEĞİZ”

Yüzme Milli Takımına sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Deniz Yıldızı Spor Kulübü Antrenörü Fatih Altındiş, “Bu arada özellikle hafta sonları Nazilli Kapalı Yüzme Havuzu’na ulaşım kısıtlı olup, yüzmek isteyen ancak aracı olmayan halkımızın havuza ulaşımı için toplu taşıma araçları yetersiz kalmaktadır. Bu konuda yerel yönetimlerimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Sonuç olarak her yaşta yüzme bilmeyen bireylerin yüzmeyi öğrenmesini, yüzmeyi öğrendikten sonra düzenli olarak yüzmelerini ve yaşam tarzı haline getirmelerini ve Yüzme Milli Takımımıza sporcular yetiştirebilmeyi hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verdi.