Bozdoğan ilçesinde yaşayan Ebru Çelen (18), iki buçuk yıl önce kan kanserine yakalandı. Kemoterapi ve ışın tedavisi alan genç kız, amansız hastalığın pençesinden hem 18 aylık tedavi süreci hem de ailesinin desteğiyle kurtuldu. Ebru, hastalıktan kurtulduktan 6 gün sonra büyük bir şok yaşadı. Genç kız bu sefer, hastalığı boyunca bir an olsun bile kendisini yalnız bırakmayan babası Yılmaz Çelen'in (42) aynı hastalığa yakalandığı haberiyle yıkıldı. Hastanenin aynı odasında sağlıklarına kavuşacakları günlerin hayalini kuran aileyi hastanede ziyaret eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu baba kız için Aydın'da kök hücre kampanyası düzenleyerek aileye umut olmuştu.

BABA KRİTİK EVREYİ ATLATTI

Yapılan bağışlar sonucunda ilk müjde baba Yılmaz Çelen'e geldi. Başkan Özlem Çerçioğlu, Çelen ailesiyle müjdeyi paylaşarak mutluluklarına ortak oldu. Yurtiçinde bulunan bir donörden alınan kök hücre 8 Ekim'de gerçekleşen operasyonla baba Yılmaz Çelen'e nakledildi. İlik naklinin ardından baba Çelen, kritik evreyi atlatarak hayata tutundu.

EL ELE HASTANEDEN ÇIKACAKLAR

Babasının iyileşmesiyle moral bulan Ebru için de müjdeli haber gecikmedi. Ebru için Güney Kıbrıs'tan bir donörün iliği uyumlu çıktı. Ebru’ya da müjdeyi Başkan Çerçioğlu verdi. Aranan iliğin bulunduğu müjdesiyle baba kızın mutluluğu ikiye katlandı. Ebru’ya Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde ilik naklinin dün yapılması planlanıyordu. Fakat, kan değerleri düzelmediği için nakil ertelendi. Ebru, ilik nakli olacağı günü beklemeye başladı. Baba kız, lösemiyi birlikte yenerek hastaneden el ele çıkacakları günün hayalini kuruyor.