2019 yerel seçimlerinde CHP’nin İYİ Parti ile yaptığı ittifak neticesinde Köşk’te meclis üyesi adayı olduğunu hatırlatan Berrin Keleş, seçim sürecinde Veli Tuna ve diğer meclis üyesi adayları ile birlikte halkla iç içe olup sorunların çözümü için çok çalıştıklarına dikkat çekti.
Yerel seçimler sürecinde daha önceden farkına varamadıkları eleştiriler ve övgüler aldıklarına değinen Berrin Keleş, “Ben bu konuları kendime dert edindim ve yerel seçim sürecinden sonra ben seçilemedim deyip bırakmadım, vazgeçmedim İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Ayşe Özdemir’in takdiri ve oluruyla İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Güldenk’in teveccühü ile CHP Köşk İlçe Kadın Kolları Başkanlığı gibi bir göreve onur ve gurur duyarak başladım. Benden önceki Kadın Kolları başkanlığı yapmış arkadaşlarımın hepsine yürekten, gönülden teşekkür ediyorum. Lakın nasıl zor şartlar altında bu görevi yaptıklarını bu göreve gelince anladım” dedi.

‘BEYAZ BİR SAYFA AÇIYORUZ’


Köşk’ün siyasal yapısına da değinen Berrin Keleş, “Değerli canlar, yoldaşlar Köşk üzerine yapılan yorumlar, düşünceler ‘Burası iktidarın kalesi yıkılmaz, değişmez’ yönünde, ‘Kazanılmaz’ şeklinde oldu. Ancak bundan sonra olmayacak. Çünkü bugün geleceğe bir adım atıyor ve Köşk beyaz bir sayfa açıyor. Umudunu kaybedenler olabilir, heyecanını yitirenler olabilir, içinden partiye gelmek istemeyen vazgeçenler olabilir. işte o yüzden biz gençlerimiz için, kadınlarımız için, hakları yenen halkımız için, ırk ayrımı yapan zihniyete herkesin kardeş olduğunu göstermek için yeniden başlıyoruz. Ben zamanımı, enerjimi, gücümü sizlerle beraber önce yerelde sonra genelde gençlerimiz için, kadınlarımız için, halkımız için ne yapabilirin savaşını vermek için buradayım” ifadelerini kullandı.

‘TOPLUKLU EFEMİZİ KENDİME ROL MODEL ALIYORUM’


Kendisinin haksızlığa karşı haykırmaya, vatandaşın yüreklerinden gelen ses olmaya talip olduğunu ifade eden Keleş, “Biz kadınlar kahkaha atmayı da çok iyi biliriz, direnmeyi de, haksızlığa isyan edip haykırmayı da… O yüzden güvenin ve bizlere inanın. Biz o kadar şanslıyız ki yerelden genele bu ülkeye hem milletvekilliği, hem belediye başkanlığı yaparak hizmet etmiş, cesareti ile korkusuzluğu ile Topuklu Efe lakabını almış bir öncümüz, bir liderimiz var. Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu ile bir kez daha gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bir kadın neler başarabilir bizlere gösterdiği ve yaşattığı için. ilçemizde erkeklerin kadınlara bakış açısını biliyorsunuz diyenlere inat ben Özlem Çerçioğlu’nun hizmet aşkını, cesaretini, vicdanını ve yüreğini kendime rol model olarak alıyorum” diye konuştu.
Berrin Keleş adaylık açıklamasını, “Değerli canlar, yoldaşlar anlatacak, konuşacak, dertleşecek, sevinecek o kadar çok şey var ki bunların hepsini bir bir konuşacağız, paylaşacağız. Ben Berrin Keleş olarak, kiminizin bir kardeşi, kiminizin bir arkadaşı, kiminizin bir ablası olarak bu yola çıkıyor, adaylığımı açıklıyor yapılacak olan delege seçimlerinde beyaz listeyi desteklemenizi bekliyorum. Biz hep birlikte varız diyerek hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde sürdürdü.
Berrin Keleş CHP Köşk İlçe Başkanlığı için mevcut ilçe başkanı Mehmet Güldenk ile yarışıyor.