İşleri iyi gitmeyen parfüm dükkanını, bir gecede çiçekçiye çeviren Eken, mesleği de internetten araştırma yaparak, deneme-yanılma yolu ile kendi başına öğrendi. Çiçek yapmak için ihtiyaç duyduğu malzemeleri, Mikrofinans Aydın Batı Şubesi'nden kullandığı mikrokredi ile temin eden Eken, yaptığı başarılı işlerle çevresini kısa sürede genişletti. Çiçekçilikte tercih edilen isimlerden birisi haline gelen Eken, sattığı çiçeklerden elde ettiği gelirle de kendi ayaklarının üzerinde durmayı başardı.

"ÇİÇEKÇİLİKLE İLGİLİ HİÇBİR BİLGİM YOKTU"

5 yıldır çiçekçilik yapan Banu Eken, ilk başta parfüm dükkanı olduğunu belirterek, "Parfüm işi istediğim gibi gitmiyordu. Ekonomik anlamda sıkıntı yaşamaya başlayınca bir gecede parfüm dükkanımı, çiçekçiye çevirdim. Çiçekçi dükkanı açmamda da daha önce ablanın birisinin beni parfüm şişelerini süslerken görmesi ve bana ‘Banu, senin el becerin var, çiçekçilik yapabilirsin’ demesi etkili oldu. İhtiyacım olan malzemeleri mikrokredi kullanarak aldım ancak çiçekçilikle ilgili hiçbir bilgim yoktu" şeklinde konuştu.

AĞLAYARAK TARİF İSTEDİ

"İlk çiçek siparişini aldığımda ne yapacağımı şaşırdım. İzmir’den bir çiçekçiyi arayıp, ağlayarak kendisinden çiçeği nasıl hazırlayacağımı bana tarif etmesini istedim. O da sağ olsun destek oldu" diyen Eken, daha sonra ise çiçekçilik ile ilgili internetten araştırma yaptığını, bulduğu çiçek modellerini deneme-yanılma yönetimi ile uygulayarak yapmasını öğrendiğini ifade etti.

“MUTLUYUM”

Şu anda çiçekçilikle ilgili elinden her türlü işin geldiğini kaydeden Eken, “Çiçekçiliğin yanı sıra organizasyon işi de yapıyorum. Çıkıp kimse ‘Banu’ya bu işi ben öğrettim’ diyemez. Çünkü bu işi ben, tamamen kendi çabam ile öğrendim. Kısa sürede çok yol kat ettim. Çok sevdiğim için işimi, güzel yapıyorum. Bu da iş çevremin genişlemesini sağladı. Elde ettiğim gelirle kendi ayaklarımın üzerinde durduğum için de çok mutluyum” dedi. Eken, kendisine verdiği destek için de ailesine ve Mikrofinans Aydın Batı Şube Yöneticisi Nefise Akyıl’a teşekkür etti.