Seçildiği günden bu yana 98 milyonluk borç nedeniyle rahat nefes alamayan Bozdoğan Belediyesi’nde Başkan Altıntaş’ın tasarruf tedbiri olarak işçi çıkarma hamlesi işçilerin yoğun tepkisine neden oldu. İşçiler aralarında personel sözleşmelerinin feshi ve kredi için yetki maddelerinin olduğu 8 maddeden oluşan Bozdoğan Belediyesi Olağanüstü meclis toplantısına girmek isteyince güvenlik güçleri tarafından üstleri aranarak toplantı salonuna alındılar.

SEÇİM VAATLERİNİ HATIRLATTI

İşçilerin salonda bulunmasından duyduğu rahatsızlığı söz ve hareketleriyle belli eden Başkan Altıntaş, toplantıyı başlattı ancak işçi sözleşmelerinin feshine ilişkin maddenin görülmesi sırasında söz alan işçi temsilcisi, Altıntaş’ın seçim beyannamesindeki vaatleri hatırlatarak, “Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağınıza söz vermiştiniz. Biz size güvendik oy verdik” şeklindeki sözleri üzerine sinirlenip toplantıyı sonlandırdı.

“İKİ TARAF DA YASAL HAKLARINI KULLANABİLİR”

Başkan Altıntaş konuyla ilgili Ses Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Önümüzde bir süreç var. Oturup konuşacağız ve bir şekilde çözeceğiz. Onlar bizim personelimiz ama paralarını ödeyemiyoruz. Belediye’nin 9 milyon personel borcu var. Uzlaşma olmazsa hukuki yol bellidir, herkesin yasal hakları da belli. Para olsa kesinlikle böyle bir girişimde bulunmazdım ama gerçekten yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.