Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, merkezde kadın öğretmen ve kursiyerler ile bir araya geldi. Kadınlara karanfil takdim eden Kaplan, kadınların şiddete değil, çiçeklere layık olduklarını söyledi. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelelerinin 25 Kasım ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Kaplan, "Şiddet gören, mağdur edilen tüm kadınlarımızın yanındayız. Onlarla omuz omuza yürüyoruz" dedi.

"ŞİDDETE SESSİZ KALMAYIN"


Medeniyeti, kültürü ve inancı gereği kadınların başlarının taşı olduğunu kaydeden Kaplan, kadının hem toplumun, hem de ailenin temel direği olduğunu ifade etti. Kadın ile erkeğin eşit olduğunu dile getiren Kaplan, şunları kaydetti: "Demokrasinin yolu cinsiyet eşitliğinden geçer. Kadınların şiddet yaşadığı, hak ve fırsat eşitliğinden yararlanamadığı toplumlarda demokrasiden söz edilemez."
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına verdiği öneme de dikkat çeken Kaplan, kamuoyuna "Şiddete sessiz kalmayın, şiddete ortak olmayın" dedi.