Nazilli'de NK tasarım ve organizasyon firmasının sahibi 29 yaşındaki Naile Korkut ve 33 yaşındaki Tarım Kredi Kooperatifi'nde memur olan Koray Korkut çiftinin biri kız, üçü erkek dördüz bebekleri 60 gün önce dünyaya geldi. 8 haftalıkken dördüz bebeklerden haberdar olan çift büyük bir sürpriz yaşadı. 6 yaşındaki Mehmet Kağan'ın ardından dördüz bebek sahibi olan Korkut ailesi, Nazilli'de yeterli kuvöz olmamasından dolayı Denizli Özel Sağlık Hastanesi'ne başvuran ailenin dördüzleri sezaryenle dünyaya geldi. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen dördüz bebeklerinin kuvöz de tutulduklarını ifade eden Baba Koray Korkut, bebeklerin tedavisinin devam ettiğini söyledi. 35 santim uzunluğunda, 900 gram ila 1 kilo ağırlığında doğan ve 1’i kız 3’i erkek olan dördüz bebeklere ise Elizan, Mert, Tuğra ve Emir ismi verildi. bebeklerden Elizan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Emir'in enfeksiyon nedeniyle Mert'in ise kalbindeki delik nedeniyle ve tuğra'nın göz sorunu nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

"EVLATLARIMA NASIL KIYABİLİRİM Kİ?"

9 yıl önce Hollanda'dan Nazilli'ye kesin dönüş yapan Naile Korkut ile 8 yıl önce evlendiklerini söyleyen Koray Korkut, dördüzlerinin prematüre olduğu için kuvöze konulduğunu belirtti. Korkut; "Mehmet Kağan'ın ardından 6 yıl sonra yeniden baba olma sevincini yaşarken, eşimle dördüz çocuk sahibi olacağımızı öğrendik. Önce çok şaşırdık ama çok mutlu olduk. İlerleyen süreçte doktorlar ilk başta bu gebeliğin riskli olduğu için 4'ten 2'ye düşürülmesini bize önerdiler. Ama eşim bunu kabul etmedi. Bize çocuklarınız anne karnında hayatını kaybedebilirler dediler. Ama eşim hiçbir zaman pes etmedi. Kendisi 'Annelik işte, hiç birine kıyamam. Nasıl tercih yapabilirim, evlatlarıma nasıl kıyabilirim ki' dedi. Kararına saygı duydum ve destekledim" dedi.

"SAĞ SALİM EVİMİZE DÖNECEĞİZ"

Doğumun Denizli'de Özel bir hastanede başarıyla gerçekleştiğini söyleyen Korkut; "Sağlıklı bir şekilde gerçekleşen doğumdan sonra eşim 'Güçlü annenin güçlü çocukları oldu' dedi. Dediği gibi kendisi çok güçlü birisi, dördüzlerimiz de onun gibi güçlü ve inatçı olduğuna inanıyorum. Şu an 60 günlükler ve gelişimleri iyiye gidiyor. Evlatlarımızın birinde enfeksiyon diğerinin ise kalbinde delik var biride cuma günü ameliyat olacak. Ama Allah'ın izniyle onlarda geçecek. Sağ salim evimize döneceğiz. İki kişi çıktığımız bu yolda 7 kişilik kocaman bir aile olacağız" ifadelerini kullandı."