ADÜ Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından 22 Kasım 1999 yılında ilk kez yapılan açık kalp ameliyatı için 20’nci yıl kutlaması düzenlendi. Hastanede ilk açık kalp ameliyatının yapıldığı hasta Meral Durmaz'ın da davet edildiği kutlamaya Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı hocaları, Anestezi ve Kardiyoloji bölümünden hocalar, asistanlar ve hemşireler katıldı. Duygusal ve keyifli anların bir arada yaşandığı kutlamada Yeni Asır Gazetesi’nde 20 yıl önce çıkan ilk açık kalp ameliyatı haberinin de yer aldığı kupürleri ve ameliyat öncesi hazırlık notlarının bulunduğu defterden bölümlerin okunarak anılar tazelendi. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Berent Dişçigil, Meral Durmaz’a çiçek takdim etti ve günün anısı için hazırlanan pastanın kesildi.

3 AYLIK ÖMÜR BİÇMİŞLERDİ

ADÜ Hastanesi’ne gelmeden önce gittiği başka bir hastanede 3 aylık ömrünün kaldığı söylenen Durmaz, "Adnan Menderes Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisine başvurdum ve bu ameliyatın ilk kez yapılacağını öğrendim. Ama doktorlarıma güvenerek bu ameliyatı kabul ettim. Alanında uzman değerli doktorlarım sayesinde 20 yıldır sağlıklı bir şekilde yaşıyorum ve hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

4 BİN AÇIK KALP AMELİYATI

Meral Durmaz ile başladıkları açık kalp ameliyatının ardından 20 yılda 4 bin ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Prof.Dr. Berent Dişçigil,”Meral hanım bu ameliyatı kabul ederek bir yol açtı ve bu yoldan binlerce hasta yürüdü. ADÜ Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Aydın’da kalp cerrahisinin öncüsü, Meral Hanım da kalp hastalarının öncüsü oldu. O da aynı cesaretle yola çıktı. Yaptığımız bu ilk ameliyat ile çıktığımız bu yolda şuanda kalp ameliyatı olan hastaların sayısı 4 bini geçmiş durumda ve başarı oranlarımız dünyanın en gelişmiş kalp merkezlerinin sonuçları ile aynı. Acil olmayan hastalarda başarı oranımız yüzde 99larda yani her 100 hastadan 99’u iyileşiyor. Ekibimizin tamamı ile neredeyse 20 yıldır beraberiz. Başarıda sürekliliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Biz birbirimizin ne zaman ne yapacağını çok iyi bilen insanlarız, bizim ameliyatlarımızda konuşma bile olmaz. Bu bir ekip işi ve biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.