Güney mahallesinde 1945 yılında yaptırılan cami eskiyince restorasyon çalışmaları için vatandaşlar kolları sıvadı. Kendi aralarında imece usulü para toplayıp caminin tadilatını başlatan mahalle sakinleri, restorasyon çalışmasında ustalarla birlikte çalışarak 4 ayda restorasyonun tamamlanmasını sağladı. İbadete açılan camide tören düzenlendi. Törene Bozdoğan Kaymakamı Yasin Ardıç, Yenipazar Kaymakamı Bekir Yalçın, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Aydın İl Müftü Yardımcısı Hulusi Kömürcüoğlu ile vatandaşlar katıldı. Caminin tadilatını gerçekleştiren ustalara, protokol üyeleri plaket verdi.

HİÇBİR DESTEK ALMADIK

Güney Mahalle Muhtarı Rafet Koyunlar, caminin restorasyonunu hiçbir destek almadan mahalle sakinlerinden toplanan yardımla yapıldığını söyledi. Mahallede cami eksiğinin giderildiği için mutlu olduğunu dile getiren Koyunlar, 4 ayda cami restorasyonunun tamamlanmasında emeği geçen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

GÖNÜLLERİ SICAK İNSANLAR

Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş ise "Güney Mahallesi Bozdoğan'ımızın iklim olarak soğuk bir mahallesi. Ama Güneyliler gönülleri sıcak insanlar. Hepsi bir olup bu cami inşaatını tamamlamışlar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek cami ibadete açılırken açılışta davetlilere mahalle sakinlerinin yaptığı yemeklerden ikram edildi.