Bu nedenle tüp bebek tedavisinden faydalanan ve böylelikle bebek sahibi olma hayalini yerine getiren çiftlerin sayısında da belirgin bir artış yaşanıyor. Söz konusu tedavi ile ilgili en çok merak edilen konuları sizler için araştırdık bu soruları yanıtları ile birlikte sizlerle paylaşıyoruz.

Tüp Bebek Tedavisi  Her Şehirde Yapılabiliyor mu?

Bu tedaviden faydalanmak için mutlaka şehir değişikliği yapmanız gerekmiyor.  Türkiye'nin pek çok şehri gibi Ankara tüp bebek tedavisi fiyatları Esra Çabuk Cömert uygulamaların rahatlıkla yapılabildiği ve son derece başarılı sonuçlar elde edildiği şehirler arasında yer alıyor. Ayrıca ülkemizin tüm kentlerinde  tüp bebek tedavisinde başarısını kanıtlamış olan çok sayıda hekim bulunuyor.

Tüp Bebek Tedavisine Ne Zaman Başvurmalıyım?

1 yıllık korunmasız cinsel ilişkiye rağmen hamilelik gerçekleşmemişse daha fazla beklemeden tüp bebek tedavisine başlayabilirsiniz.  Genel olarak 1 yıllık birlikteliklerde doğal yollarla hamile kalınamadığı durumlarda tüp bebek tedavisi için uygun zaman gelmiş demektir. Başvurunuzu bir an önce yaparak tedaviye başlanmasını sağlayabilirsiniz. Daha uzun süre beklemeniz yaş faktörü bakımından tavsiye edilmiyor.

Tüp Bebek Tedavisinde Kadının Yaşı Kaç Olmalı?

Bu tedavinin uygulanması için mutlaka belirli bir yaşta olmanız gerekmiyor. Ancak kadının yaşının tüp bebek tedavisindeki başarıda son derece önemli bir etken olduğunu belirtmek gerekir. Kadınlarda 35 yaşın ardından  yumurta rezervleri azalmaya başlıyor. Bu durum tüp bebek tedavisinin başarısının düşmesi anlamına geliyor. Genellikle tedavi 45 yaşına kadar uygulanabilir. Ancak tüp bebek tedavisine ne kadar erken yaşta başlanırsa olumlu bir sonuç elde etme şansının da o kadar yüksek olduğunun bilinmesi gerekiyor. 

Tüp Bebek Tedavisinde Erkeğin Yaşı Önemli Mi?

Bu tedavide erkeğin yaşının  genellikle önemsiz olduğu düşünülür. Ancak erkeklerin yaşı da tüp bebek tedavisindeki başarıda belirleyici olan unsurlardan biridir. Özellikle 55 yaşın ardından erkeklerde sperm hareketleri yüzde 54  düzeyinde düşüş gösteriyor. Sperm hareketlerinde düşüş olması döllenmenin riske girmesi anlamına geliyor ve dolayısıyla tüp bebek tedavisi de bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Sonuç olarak tüp bebek tedavisinde erkeğin yaşı da önemli bir faktördür.

Tüp Bebek Tedavisi En Fazla Kaç Defa Denenebilir?

Tıbbi açıdan tüp bebek tedavisinin  defalarca uygulanabileceğini belirtmek gerekiyor. Ancak ilk 3 denemede başarısız sonuç elde edildiğinde  daha fazla deneme yapılmasına gerek duyulmaz. Çünkü ilk 3 denemede tüp bebek tedavisi başarılı sonuçlanmadığında sonraki denemelerde başarı şansının çok daha düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?

Bu tedavide başarı oranı kadının yaşı ile çok yakından bağlantılı bir durumdur. Yapılan son istatistikler gösteriyor ki 30 yaş altı kadınlarda tüp bebek tedavisi uygulandığında başarı oranı yüzde 50 ila yüzde 60  dolaylarında bulunuyor. Ancak 40 yaş üstü kadınlarda tüp bebek tedavisinin başarı oranı yüzde 15 ila yüzde 20 seviyesinde oluyor. Bir anlamda kadının yaşı büyüdükçe tüp bebek tedavisinin başarı oranının düştüğünü belirtebiliriz. Elbette başarı oranı üzerinde etkili olan farklı unsurlar da bulunuyor.

Tüp Bebek Tedavisinden Sonra Ne Kadar Süre Yatmak Gerekiyor?

Tüp bebek tedavisi yaptıran her kadının mutlaka hamileliğin ilk aylarını yatak istirahati ile geçirmesi gerekmiyor. Sadece düşük riskinin olduğu durumlarda doktorunuz böyle bir tavsiyede bulunabilir. Bunun dışında tüp bebek tedavisinin ardından aylarca yapmanız gerektiği gibi bir durum söz konusu değildir. Toplumda böyle bir inanış olsa da bu bilgi gerçeği yansıtmıyor.