Törene Nazilli Beleidye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın Kan Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol ve kan bağışçıları katıldı.

“MİLLİ BİR GÖREVDİR”


Etkinlikte konuşan Türk Kızılay’ı Aydın Kan Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, her sene Türk Kızılayı'na katkı sağlayan bağışçıları ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Türk Kızılay'ın büyük bir aile. sevgi ve merhamet ekseninde çalışan Türkiye devletinin çok kıymetli bir kurumu. Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaç ve milli bir görevdir” dedi.

ÖZCAN KIZILAY’A TEŞEKKÜR ETTİ


Milyonlarca insanın hayatını, kanlarını özgürce ve hiçbir karşılık beklemeksizin bağışlayan tanımadığı insanlara borçlu olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan konuşmasında, “151 yıldır insanlığa yardım eden, hayat kurtaran Türk Kızılayı’na çok teşekkür ediyoruz. Bu şekilde dayanışma ile devam ederse Türk Milleti birçok meselesini çözecektir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından Nazilli ve çevresinde yaptıkları kan bağışı sayısı kayıtlarla belirlenen bağışçılar altın, gümüş ve bronz madalyalar ile ödüllendirildi. 45 bağış ve üzeri olan 6 bağışçıya plaket ve madalyalarını Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan takdim ederken, programda yer alan protokol üyeleri de diğer bağışçıların madalya ve plaketlerini tek tek teslim etti.
Türk Kızılayı’nın Aydın Kan Merkezi tarafından düzenlenen programda belirlenen 10 bağış ve üzerinde ki 450 kişi bronz madalya, 25 bağış ve üzeri olan 35 kişi gümüş madalya, 35 bağış ve üzeri olan 8 kişi altın madalya ile 45 bağış ve üzeri olan 6 kişi de plaket ile ödüllendirildi.