Geçtiğimiz hafta Ankara’ya çıkartma yapan Didim Ticaret Odası'nın ziyaretleriyle ilgili olarak Kasım ayı Meclis toplantısı öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Oda meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Başkanı Mete Telyakar ile oda yönetim kurulu ve meclis üyelerinin bir kısmı katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Hilmi Erbaş ilk olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettiklerini kaydederek, TOBB Başkanını 2020 yılında yapılması planlanan turizm çalıştayına davet ettiklerini söyledi.

“TARIMSAL OSB VE TOBB ZİYARETİ”


Erbaş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Didim’e bir meslek lisesi kazandırılmaları noktasında talepte bulunduklarını belirtti. Tarım Bakan yardımcısı ile Tarımsal OSB konusu görüştüklerini kaydeden Erbaş, Tarımsal OSB’ye hem oda olarak hem de Didim olarak karşı olduklarını ve hazırlanan raporu sunduklarını dile getirdi.Planlar yönetmeliğiyle ilgili de ilgili bakanlık bürokratlarına bir rapor sunduklarını kaydeden Erbaş yönetmeliğin getirdiği sıkıntıları anlattıklarını belirtti.

“VEKİL ZİYARETLERİ”


Ziyaretlerinin ikinci gönünde AK Parti Aydın Milletvekillerini ve CHP Aydın Milletvekillerini ziyaret ettiklerini kaydeden Hilmi Erbaş “İYİ Parti Aydın Milletvekili genel merkezin görevlendirilmesi sebebiyle İstanbul’da olacağını bildirdi. AK Parti’den bir vekilimiz ise şehir dışında olması sebebiyle kendisiyle görüşemedik. AK Partili 3 vekilimize de yeni hastane, yeni eğitim kurumları, doğalgaz ihtiyacı, Fen Lisesi, Kazıklı turizm yolu, Vakıfların Altınkum’daki yeriyle ilgili raporlarımızı sunduk. CHP’li vekillerimize de yine aynı konularla ilgili raporlarımızı sunarak, destek istedik. Bu ziyaretlerimizde tüm vekillerimizi turizm çalıştayına davet ettik ev kendileri de katılacaklarını dile getirdiler. Program dışında CHP’li bir vekilimizin de eşliğinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme imkanı bulduk ve Didim’in ana sorunları konusunda an hatlarda bilgiler verdik.”dedi.
Turizm yatırımlarıyla ilgili bürokrat ziyareti yaptıklarını ve Fevzipaşa mahallesinin imar planları sorununu dile getirdiklerini kaydeden Erbaş, Hastane konusunda ise önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanını ziyaret etmeyi planladıklarını dile getirdi.
Tarımsal OSB konusunda yöneltilen soruya cevap veren Başkan Hilmi Erbaş “Tarım komisyonunda yer alan Aydın Milletvekilimize de konuyu dile getirdik. Zaten oda olarak buna karşı olduğumuzu da dile getirdik. Oda karşı, Didimliler karşı, mevzuatta da bunun altyapısı belli olduğundan ve işte mecrasında yürüdüğünden tecrübeme dayanarak söylüyorum, OSB kurulmayacak.”dedi.